Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΜΗΤΣΟ...ΤΑΚΗΣ...

"Το αίτημα των συνταξιούχων βουλευτών να πάρουν και αυτοί τα αναδρομικά που πήραν οι δικαστικοί, την περίοδο 2003-2007, ήταν θλιβερή, αλλά και αναμενόμενη, συνέπεια μιας σειράς λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος στην αντιμετώπιση του δύσκολου και σύνθετου θέματος μισθολογίου και συντάξεων των δικαστικών λειτουργών, με τους οποίους συνταγματικά εξομοιώνονται, από απόψεως αποδοχών, οι βουλευτές", αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.
"Προφανώς", προσθέτει, "η άμεση ικανοποίηση του αιτήματος -η οποία, άλλωστε, δεν ζητείται από την πλειοψηφία των αιτούντων- θα απορριφθεί ομόφωνα και με αγανάκτηση, εν όψει της τραγικής οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας. Είναι, όμως, εξίσου προφανές ότι, μόλις τα πράγματα καλυτερεύσουν, το αίτημα θα επανέλθει, με μεγαλύτερη, μάλιστα, ένταση, διότι στηρίζεται στο Σύνταγμα".
"Η μόνη λύση και αυτού του θέματος", καταλήγει ο πρώην Πρωθυπουργός "βρίσκεται στην αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία βεβαίως, δεν πρέπει να βραδύνει. Αποτελεί και αυτό έναν ακόμη λόγο να κηρυχθεί με πρόταση των κομμάτων και με έγκριση του λαού η προσεχής Βουλή Αναθεωρητική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου