Σάββατο 7 Μαΐου 2011

<ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ>

«Καλώ τους πάντες ειδικά στην ΕΕ να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη να κάνει τη δουλειά της» , υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στο τέταρτο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών, στο Μεγανήσι και απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε όσα ανεύθυνα, όπως είπε, χθες αναφέρθηκαν για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται το χρέος με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και με γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, τόνισε και αναφέρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον κ. Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο .
Ο κ. Παπανδρέου, στην ομιλία του, κατήγγειλε ότι χθες ανεύθυνα, κάποιοι θέλησαν να ενσπείρουν το φόβο για κερδοσκοπικούς λόγους. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ελλοχεύοντες κινδύνους και προβοκάτσιες και υπογράμμισε ότι κανένα σενάριο εξόδου από το ευρώ δεν συζητήθηκε καν.
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να εμπλακεί στις σεναριολογίες που συχνά αγγίζουν τα όρια της εγκληματικότητας, σημείωσε ότι αυτή η σεναριολογία επιδρά πολύ αρνητικά στην ψυχολογία του ελληνικού λαού και του κάθε επενδυτή και τόνισε ότι δεν μπορεί η προσπάθεια του ελληνικού λαού να υπονομεύεται από διάφορα σενάρια και από δημόσια κακοφωνία.
Απευθυνόμενος στο εσωτερικό της χώρας, ο πρωθυπουργός είπε ότι ακούμε τα πιο απίθανα σενάρια. Όσοι τα διακινούν, ανέφερε, δεν υπολογίζουν το συμφέρον της χώρας.
Πρόσθεσε ότι για όσους ψάχνουν άλλοθι και προσφεύγουν σε προκατασκευασμένες ιστορίες για «αγρίους», για δήθεν προαποφασισμένη προσφυγή στο ΔΝΤ τους λέμε ότι είμαστε σε πορεία που σώζουμε τη χώρα, σώζουμε μισθούς και συντάξεις, σώζουμε την οικονομία».
«Καμία προβοκάτσια δεν θα λυγίσει τη ψυχή αυτού του περήφανου λαού», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «συνεχώς θα βρίσκουμε μπροστά μας από αναλύσεις και παραινέσεις έως κερδοσκοπικές επιθέσεις» και «γι αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι» , είπε. Πρόσθεσε δε ότι «οι αλλαγές θα προχωρήσουν και τώρα πρέπει να είναι πιο ρηξικέλευθες, δίκαιες και πιο αποφασιστικές».
«Θα φθάσουμε στο στόχο μας», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε κι ένα λογοπαίγνιο με την Ιθάκη, λέγοντας ότι είναι πιο κοντά στο Μεγανήσι, από ότι στο Καστελόριζο, «για μια Ελλάδα δίκαιη, σίγουρη και βιώσιμη για τα παιδιά μας».
Επίσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαχειριζόμενη τη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, ήδη έχει πετύχει πολλά δίνοντας κάθε μέρα τη μάχη εντός και εκτός της χώρας και κάνοντας μόνο τη δουλειά της, αποκτώντας έτσι κάθε μέρα αξιοπιστία, που αποτυπώθηκε και στην επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. με παράλληλη μείωση του επιτοκίου, γεγονός που ανακούφισε την οικονομία κατά 6 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου