Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΠΡΟΕΔΡΟΣ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σε νευρική κρίση η κυβέρνηση, με τους βουλευτές να εκφράζουν ανοικτά πλέον τη διαφωνία τους για την πολιτική που ακολουθείται και την τρόικα να πιέζει για νέα μέτρα.
Το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει για άλλη μια φορά συναίνεση από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αν και πλέον αυτή δεν υπάρχει ούτε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Εν μέσω δημοσιευμάτων για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, αλλά και της νέας υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard and Poor's, η κυβέρνηση βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της θητείας της.
Το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος στράφηκε ανοικτά κατά συναδέλφων του, άφησε υπονοούμενα για την πολιτική που ακολουθείται και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού.
Παρέμβαση όμως έκανε και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Η υπουργός άσκησε σκληρή κριτική στους συναδέλφους της λέγοντας πως "δεν μπορεί μόνος του ο πρωθυπουργός να οδηγεί καράβι και το πλήρωμα να αλληλοσπαράζεται".
Μάλιστα φέρεται να δήλωσε πώς η Νέα Δημοκρατία, ο Τσίπρας και το μισό ΠΑΣΟΚ "δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να μην πάρουμε τη δόση".
Είπε ακόμα ότι μέχρι την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να το έχε μαζέψει το θέμα.
Πάντως και άλλοι βουλευτές ασκούν σκληρή πολιτική για τις αντεγκλήσεις μεταξύ υπουργών και για τις καθυστερήσεις, ενώ αρκετοί ζητούν άμεση ενημέρωση για το περιεχόμενο των συζητήσεων μεταξύ του Γ. Παπακωνσταντίνου και της ΕΕ στη συνεδρίαση-θρίλερ της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό, ωστόσο οι μέρες του συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος είναι μετρημένες και είναι πιθανό ο πρωθυπουργός να λάβει πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου