Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΓΕ.ΠΑ.

«Αυτή η κυβέρνηση ήρθε για να προχωρήσει σε μεγάλες τομές και αλλαγές και να οδηγήσει την κοινωνία στη σιγουριά, στην ασφάλεια και στη δημιουργία εμπιστοσύνης κράτους και πολίτη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκες με τους τοπικούς φορείς στη Λευκάδα.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι μεγάλες αλλαγές και η ανάπτυξη πρέπει να γίνουν μέσα σε συνθήκες κρίσης, ενώ άφησε αιχμές για διάφορα «οργανωμένα συμφέροντα» λέγοντας ότι ο απλός εργαζόμενος και ο συνταξιούχος κατανοεί πιο εύκολα την αναγκαιότητα των μέτρων απ' ότι τα διάφορα οργανωμένα συμφέροντα με τα προνόμιά τους».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ανάπτυξης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτή «θα είναι το αποτέλεσμα μιας συνολικής αλλαγής και όχι μικρών παρεμβάσεων», ενώ ιδιαίτερο βάρος έδειξε στα ζητήματα της παιδείας, τονίζοντας ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν στις τοπικές κοινωνίες. Όπως είπε θα πρέπει να συνδεθούν ουσιαστικά μεταξύ τους οι διάφορες βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος με την τοπική κοινωνία και τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, διαπιστώθηκε η στενή συνεργασία τοπικής διοίκησης και κυβέρνησης, ώστε να δρομολογούνται λύσεις και επεσήμανε ότι στόχος αυτών των συναντήσεων είναι να αποκτά και ο ίδιος μια εικόνα των ζητημάτων, καθώς και να εξετάζεται ποια προβλήματα πρέπει να επιλύονται σε κεντρικό επίπεδο και ποια σε τοπικό.
Για το πρόβλημα χρέους, είπε ότι «το βρήκαμε, αλλά αυτή η κυβέρνηση ήρθε για να προχωρήσει σε μεγάλες τομές και αλλαγές και να οδηγήσει την κοινωνία στη σιγουριά, στην ασφάλεια και στη δημιουργία εμπιστοσύνης κράτους και πολίτη».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «με την ανάπτυξη αισθήματος δικαίου στη χώρα υπάρχει πλούτος και η σωστή αναδιανομή του συμβάλλει και αυτή στην εμπέδωση αισθήματος δικαίου στους πολίτες».

Στο τέλος της ομιλίας του, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η χώρα θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου