Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΖΑΝ-ΚΛΟΝΤ...ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ...ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΤΡΙΣΕ...

Όπως τονίζει σήμερα ο επικεφαλής της Ε.Κ.Τ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ, «Οι πλέον ανεπτυγμένες οικονομίες, ιδίως αυτές της Ευρώπης, οφείλουν να βελτιώσουν ''σταδιακά'' την κατάσταση των προϋπολογισμών τους».

Επίσης, προσθέτει: «Η κατάσταση του προϋπολογισμού στις ανεπτυγμένες οικονομίες θα πρέπει να βελτιωθεί σταδιακά. Αυτό είναι αληθές και για όλους εμάς και περιλαμβάνει φυσικά και την Ευρώπη».

Ερωτηθείς, σύμφωνα με τη μυστική σύνοδο της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο, ο Τρισέ δήλωσε πως συνυπογράφει τα όσα είχε δηλώσει ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τόσο για τη βοήθεια προς την Ελλάδα όσο και για την ανάγκη επιπλέον προσπαθειών για μείωση των ελλειμμάτων.


Ο επικεφαλής της Ε.Κ.Τ. έθιξε επίσης τους κινδύνους που εγκυμονεί η άνοδος των τιμών στις πρώτες ύλες και στην ενέργεια, καθώς και τον αντίκτυπό τους στον πληθωρισμό, τονίζοντας πως οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι «ενωμένοι», στην προσπάθεια να περιορίσουν αυτήν την αυξητική τάση.


Ενώπιον της ανόδου της τιμής του πετρελαίου, ο Τρισέ δήλωσε πως οι εκπρόσωποι της Σαουδικής Αραβίας υπογράμμισαν στη Βασιλεία πως η χώρα τους είναι «έτοιμη να τροφοδοτήσει καταλλήλως τις αγορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου