Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Με εγκαρδιότητα και ασπασμούς υποδέχθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου, σε μια συνάντηση προγραμματισμένη, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι αναγκαία η συνέργεια του κράτους και της εκκλησίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα και ο καθένας βέβαια με τον ιδιαίτερο ρόλο του, προκειμένου «να προκύψουν λύσεις ελπίδας, αισιοδοξίας, ώστε να μπει η Ελλάδα σε ένα διαφορετικό δρόμο» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι ήταν σωστή η επισήμανση του πρωθυπουργού και τόνισε: «Ο λαός προσβλέπει με αγωνία και έχει απαιτήσεις, για να ξεπεραστεί η κρίση. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα ανακουφίσουν τον κόσμο».

Τον αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου από τους μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιο, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ελλασσόνας Βασίλειο, ο οποίος είναι και πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου πρωτοπρεσβύτερος Μάρκος Βασιλάκης.

Από κυβερνητικής πλευράς, παρόντες στη συνάντηση είναι η αρμόδια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλειας, Χρήστος Αηδόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου