Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

Ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο «μουτζαχεντίν» και ο κ. Άνθιμος τον δικαίωσε, απαντώντας «όσο ζω, δεν πρόκειται να γίνεις δήμαρχος». Υπάρχει μια πολύ καλή απάντηση που μπορεί να δώσει ο κ. Μπουτάρης στον κ. Άνθιμο:

Όταν ένας μητροπολίτης λέει σε έναν υποψήφιο δήμαρχο «όσο ζω, εσύ δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις δήμαρχος» -εννοώντας πως θα δώσει εντολή στο ποίμνιο να μην τον ψηφίσει-, η ιδανική απάντηση είναι «όσο ζεις, δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις παπάς».

Δ...Ν...Τ...

ΔΝΤ: «ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ»…ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΡΤΣΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ;;;

Συγκεκριμένα μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής με διοικητικές αλλαγές και εντατικοποίηση των ελέγχων σε φυσικά πρόσωπα που κατέχουν αδήλωτο πλούτο ζητάει με έγγραφό του προς την κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στο έγγραφο, που δημοσιεύει σήμερα το «Βήμα», διαπιστώνεται υστέρηση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και υποδεικνύεται η άμεση ενεργοποίηση των 250 ελεγκτών του ΣΔΟΕ, προκειμένου να ελεγχθούν –όπως επισημαίνεται- όσοι πολίτες κατέχουν πισίνες, σκάφη, μεγάλη ακίνητη περιουσία και πολυτελή αυτοκίνητα.
Στις συστάσεις του Ταμείου περιλαμβάνεται και η ενδελεχής έρευνα όλων των καταγγελιών που υποβάλλουν οι πολίτες στις αρχές για φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό. Ζητείται ακόμη η άμεση ίδρυση φορολογικών δικαστηρίων και η επιτάχυνση των οικείων δικαστικών διαδικασιών, ενώ προτείνεται και η κατάρτιση των στελεχών του ελεγκτικού μηχανισμού, προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση και η πειθαρχία τους.
Αν δεν υιοθετηθούν αυτές οι προτάσεις, το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι είναι πολύ πιθανόν να μην επιτευχθεί ο στόχος για τα έσοδα που έχει τεθεί για το 2011.
Τις υποδείξεις του Ταμείου –που φέρουν ημερομηνία 26/10/2010- παρουσίασαν σε στελέχη της κυβέρνησης οι απεσταλμένοι του ΔΝΤ, Μπομπ Τράα και Στέφανι Εμπλε, οι οποίοι επεσήμαναν τις παρούσες αδυναμίες του συστήματος, όπως οι χρονοβόρες διαδικασίες επίλυσης των φορολογικών διαφορών στα δικαστήρια, αλλά και η ακαμψία του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα που δεν επιτρέπει τη σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στις ΔΟΥ. Τέλος, επισημαίνεται ότι απαιτείται και η διοικητική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, με συγχωνεύσεις στο πρότυπο του Καλλικράτη.

ΠΡΕΖΑ TV

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΑ ΛΥΣΗ?

ΑΘΗΝΑ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Αρ.Πρωτ. 137



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



ΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΟΙΝ: ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΔΥΕ



Η ΟΔΥΕ καταγγέλλει την πρακτική και τακτική του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, που παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Ομοσπονδίας μας, για την υπογραφή των ΚΥΑ που θα καθορίζουν τα διαδικαστικά και οικονομικά θέματα, των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, κανένας αρμόδιος ή αναρμόδιος δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον. Ήδη 11 ημέρες πριν από τις εκλογικές διαδικασίες και οι Εισαγγελίες της χώρας, δεν μπορούν να εκδώσουν διατακτικές στους δικαστικούς αντιπροσώπους, ενώ παράλληλα σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, λειτουργούν εκλογικά συνεργεία για τους διορισμούς δικαστικών αντιπροσώπων, εφορευτικών επιτροπών και ανακήρυξης συνδυασμών υποψηφίων χωρίς να έχουν συγκροτηθεί νόμιμα, αφού δεν υπάρχουν οι ΚΥΑ.



Αν κάποιοι, δεν έχουν πρόθεση να γίνουν οι εκλογές να μας το δηλώσουν, για να καθορίσουμε την παραπέρα στάση μας. Για πρώτη φορά στα χρονικά εκλογικών διαδικασιών υπάρχει τέτοια ανασταλτικότητα και αδιαφορία. Ας αναλάβει επιτέλους κάποιος την ευθύνη για τα κωμικοτραγικά γεγονότα των οποίων γινόμαστε θεατές όλο αυτό το διάστημα προετοιμασίας των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.



Από εδώ και πέρα η ευθύνη για τα τυχόν προβλήματα που θα υπάρξουν κατά τις εκλογικές διαδικασίες θα βαρύνουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών που δεν ενδιαφέρεται για την ομαλή διεξαγωγή τους.


Για το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

Εγκαινιάσθηκε το εκλογικό κέντρο του Θανάση Ραυτακόπουλου
Μέσα σε μία πραγματική κοσμοπλημμύρα την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Θανάση Ραυτακόπουλου στην Κάτω Αχαΐα. Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό στο βήμα ανέβηκε ο Δήμαρχος Δύμης Σάκης Γκοτσούλιας για να προσφωνήσει τον υποψήφιο Δήμαρχο Θανάση Ραυτακόπουλο και στενό του συνεργάτη επί οκτώ χρόνια, αφού τον είχε ορίσει αναπληρωτή Δήμαρχο.
Ο Σάκης Γκοτσούλιας σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ευχαρίστησε τον κόσμο που τον έχει τιμήσει με την ψήφο του επί τόσα χρόνια όπως και την οικογένειά του που τον στήριξε σε όλη αυτή την διαδρομή. Δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει ως πολίτης στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τον τόπο του και θα ανταποκριθεί να συνεισφέρει όπου και όταν κληθεί για το καλό της περιοχής και των συμπολιτών όλης της Δυτικής Αχαΐας όπως άλλωστε έκανε ως Δήμαρχος πρωτοστατώντας σε αρκετά διαδημοτικά έργα που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια διότι από τότε έβλεπε την Δυτική Αχαΐα σαν μία ενιαία και αδιαίρετη ενότητα.
Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος καταχειροκροτούμενος από το ενθουσιασμένο πλήθος που είχε προσέλθει μαζικά σε μία πρωτοφανή για την Δυτική Αχαΐα συγκέντρωση να παραστεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, να ακούσει τον Θανάση Ραυτακόπουλο και να παρακολουθήσει την παρουσίαση των υποψηφίων που συγκροτούν Το ψηφοδέλτιο που στελεχώνεται με τέτοιο τρόπο που να «ικανοποιεί» όλους τους χώρους, αφού περιλαμβάνει πρόσωπα της αυτοδιοίκησης , πρόσωπα με αναγνώριση στις τοπικές κοινωνίες , αλλά και φρέσκα, νέα και άφθαρτα πρόσωπα που θα μπορέσουν να πάνε τον τόπο ένα βήμα πιο μπροστά στηριζόμενοι στις γνώσεις των εμπειρότερων.
Ένα ψηφοδέλτιο που είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας που καλείται να αντιπροσωπεύσει, με υποψηφίους μέσα από αυτήν , που γνωρίζουν πολύ καλύτερα την καθημερινότητα και τα προβλήματα του κάθε χωριού και της κάθε γειτονιάς όπως χαρακτηριστικά είπε ο Θανάσης Ραυτακόπουλος.
Ο παλμός του κόσμου ήταν τέτοιος που συνεχώς διέκοπταν με χειροκροτήματα και επευφημίες την χειμαρρώδη ομιλία του Θανάση Ραυτακόπουλου της οποίας αποσπάσματα παραθέτουμε παρακάτω: «Φίλες και φίλοι
Σας καλωσορίζω όλους και σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας στη μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση.
Σας καλωσορίζω στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου στην έδρα του νέου Δήμου της Δυτικής Αχαΐας .
Είμαι ένας από εσάς.
Σας γνωρίζω και με γνωρίζετε.
Ο μοναδικός λόγος της εμπλοκής μου με τα κοινά είναι η αγάπη για την περιοχή μας και το μεράκι και το πάθος όλων μας να δούμε την περιοχή μας να προκόβει και να παίρνει τη θέση που της αξίζει, οικονομικά , κοινωνικά , πολιτιστικά και πολιτικά σε ολόκληρο το νομό μας , αλλά και σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Μην περιμένετε να ακούσετε θριαμβολογίες και ποσοστά που ακούσαμε τις προηγούμενες ημέρες.
Την απάντηση την δίνετε εσείς σήμερα.
Εσάς εμπιστευόμαστε , αγωνιζόμαστε μαζί χωρίς έπαρση και αλαζονεία.
Αποτελούμε την ήρεμη δύναμη που ήρθε να ενώσει όλους τους πολίτες , γιατί η κίνηση αυτή είναι δημιούργημα της κοινωνίας και όχι μηχανισμών και γραφείων.
Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί , ούτε στηριζόμαστε στην κομματική υποστήριξη κανενός. Στηριζόμαστε και αγκαλιάζουμε όλους σας , ανεξάρτητα από τις πολιτικές σας πεποιθήσεις.
Για το λόγο αυτό μας πολεμούν.
Γιατί συνηθίζουν εδώ και χρόνια να καπηλεύονται τους αγώνες μας . Σεβόμαστε τα κόμματα και τις παρατάξεις, δεν ζητάμε πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης από κανέναν.
Η Ενωτική Κίνηση για την Δυτική Αχαΐα είναι δημιούργημα δικό σας και όλων όσων αγωνιούν για τον τόπο μας ,
όσων στρατεύονται κάτω από τις αδιαπραγμάτευτες αρχές μας.
Όσων θέλουν να προσφέρουν και όχι να πάρουν.
Όσων θέλουν να εργαστούν και όχι να μοιράσουν καρέκλες.
Όσων μπορούν να δημιουργήσουν ελπίδα και όχι να απογοητεύσουν.
Όσων πιστεύουν στα έργα και όχι στα λόγια.
Όσων πιστεύουν ότι πρέπει να υπηρετούμε τους πολίτες και όχι οι πολίτες εμάς.
Φίλες και Φίλοι
Αγαπητοί Συμπολίτες
Ακούσαμε όλο το τελευταίο διάστημα και μάλιστα δημόσια ότι άργησαν οι υποψήφιοι να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους και ούτε λίγο ούτε πολύ ότι για να κατέβουμε στις εκλογές θα έπρεπε να πάρουμε άδεια.
Δεν μας είπαν όμως από ποιον.
Δεν πιστεύω να ενοχληθήκατε κύριοι που την άδεια την πήραμε από τους πολίτες.
Από τους νέους ανθρώπους,
από τους επαγγελματίες,
από τους αγρότες,
από τους επιχειρηματίες
από τους ανθρώπους κάθε κοινωνικής ομάδας που έτρεξαν να πλαισιώσουν την κίνηση αυτή.
Αν θέλετε ζητήστε τους τον λόγο.
Αν ψάχνετε την απάντηση την έχετε σήμερα εδώ μπροστά σας.
Θέλω να ξεκαθαρίσω ευθύς εξαρχής ότι εμείς έχουμε μόνο έναν αντίπαλο.
Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της περιοχής μας.
Μαχόμαστε , θέλω να ελπίζω όλοι μας, όχι για να κερδίσουμε προσωπικά ο καθένας μας, αλλά για να δώσουμε όλο μας το είναι για να πάει ο τόπος μας μπροστά.
Οι καιροί είναι δύσκολοι
και όσοι προσπαθούν να τάξουν τα πάντα στους πάντες αυτό που θα καταφέρουν είναι το τελευταίο κύτταρο της δημοκρατίας,
που είναι η αυτοδιοίκηση να απαξιωθεί πλήρως από τους συμπολίτες μας.
Εμείς δεν θα μπούμε σε ακατάσχετες υποσχέσεις.
Δεν θα δημιουργήσουμε ελπίδα χωρίς αντίκρισμα.
Εμείς , θα βάλουμε προτεραιότητες στα μεγάλα ζητήματα και θα ρίξουμε το μεγάλο βάρος στην καθημερινότητα του πολίτη.
Θα λύσουμε πρώτα τα απλά και τα αυτονόητα.
Άλλωστε κριθήκαμε τόσα χρόνια.
Φίλες και Φίλοι
Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν τόπο προικισμένο από τον δημιουργό και την φύση.
Ζούμε σε έναν τόπο με εξαιρετικό φυσικό πλούτο
με καταγάλανες θάλασσες,
με εύφορες πεδιάδες ,
με μαγευτικές βουνοπλαγιές.
Ζούμε σε έναν τόπο με ιστορική μνήμη χιλιετιών
και βαριά πολιτιστική κληρονομιά.
Αυτός ο τόπος έχει όλες τις προϋποθέσεις να προκόψει και να προοδεύσει.
Μαγικό ραβδί δεν υπάρχει .
Για εμάς υπάρχουν προτεραιότητες,
διεκδικητικό πλαίσιο,
υπάρχει συνεχής αγώνας για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που έμειναν άλυτα από την αδιαφορία όλων των φορέων του νομού αλλά πρωτίστως της πολιτείας.
Ο Καλλικράτης δίνει ευκαιρίες σε θεσμικό επίπεδο να παλέψουμε τα ζητήματα της περιοχής μας.
Λόγω μεταφοράς πολλών αρμοδιοτήτων στις περιφέρειες αλλά και στους Δήμους
χρειάζεται
συναίνεση- συνεννόηση- συνεργασία
που θα ταρακουνήσει συθέμελα εκείνους που επί τόσα χρόνια υπόσχονται την επέκταση του φράγματος
αλλά φράγμα δεν βλέπουμε, με αποτέλεσμα να ερημοποιείται η περιοχή και να βρίσκεται σε απόγνωση ο αγροτικός πληθυσμός.
Αυτοί που υπόσχονται ότι θα λυθεί το ιδιοκτησιακό ζήτημα του πρώην βασιλικού κτήματος που ταλαιπωρεί χιλιάδες ιδιοκτήτες
αλλά χρόνια τώρα δεν λύνεται.
Αυτοί που βλέπουν την περιοχή να στερείται την ύδρευση αλλά το νερό δεν φτάνει ποτέ σε μία διαρκώς αναπτυσσόμενη περιοχή με αποτέλεσμα μα ματαιώνονται επενδύσεις.
,Αυτοί που διαρκώς υπόσχονται την αναβάθμιση του αεροδρομίου αλλά τα έργα μένουν στάσιμα.
Φίλες και Φίλοι
Οφείλουμε όλοι μας πολιτικο αυτοδιοικητικό προσωπικό και φορείς, να υψώσουμε πάνω από τις προσωπικές μας επιδιώξεις την σημαία της Δυτικής Αχαΐας και να την κάνουμε λάβαρο διεκδίκησης αυτών που επί χρόνια μας στέρησε η πολιτεία που απλόχερα όμως έδωσε σε άλλες περιοχές.
Να την κάνουμε λάβαρο διεκδίκησης αγώνων για ένα καλύτερο αύριο για εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας.
Αγαπητοί Συμπολίτες
Αυτό θα κάνει η Δημοτική μας Κίνηση.
Θα ενεργοποιήσει όλους τους πολίτες κοιτάζοντας τους στα μάτια και όχι ζητώντας την κομματική τους ταυτότητα. Αυτό θα το κάνει για συμφέρον της περιοχής μας. Γιατί δεν είμαστε δημιούργημα παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων, αλλά είμαστε άθροισμα αγωνιών και οραμάτων για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.
Γιατί η Κίνηση αυτή μεγάλωσε και θέριεψε και είναι δημιούργημα όλων των πολιτών και των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.
Αυτό το πάθος για προσφορά και ο ενθουσιασμός που μέρα με την ημέρα μεγαλώνει , γίνεται το μεγάλο μας όπλο στον αγώνα που θα δώσουμε από την 1η Γενάρη ως Δημοτική Αρχή.
Σας ευχαριστώ πολύ από τα βάθη της καρδιάς μου για την συγκλονιστική παρουσία σας.
Συνεχίζουμε πιο δυνατά, χωριό- χωριό, γειτονιά- γειτονιά, σπίτι- σπίτι, για να μιλήσουμε με όλους τους πολίτες του δήμου μας.
Να τους μιλήσουμε ειλικρινά για τις δυσκολίες που υπάρχουν.
Να τους αναλύσουμε τους στόχους και τις προτεραιότητες μας.
Να τους εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε μαζί με τους πολίτες για τον τόπο μας.
Να ενεργοποιήσουμε όλους τους νέους και τις νέες και να τους εξηγήσουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.
Σας Ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλό αγώνα.»
Αφού τελείωσε η εκδήλωση όλος ο κόσμος έτρεξε να αγκαλιάσει και να σφίξει το χέρι του υποψηφίου Δημάρχου Θανάση Ραυτακόπουλου για άλλη μία φορά, υποσχόμενοι ότι αυτό το ποτάμι κόσμου που ξεκίνησε από την πλατεία Δημοκρατίας στην Κάτω Αχαΐα το βράδυ των εγκαινίων θα γίνει θάλασσα που θα πλημμυρίσει όλη την Δυτική Αχαΐα δίνοντας στον Δημοτικό Συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ» την πλειοψηφία στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Αναρτήθηκε από achagia.blogspot.com στις 12:09 μ.μ. Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Κοινή χρήση στο Facebook Μοιραστείτε το στο Google Buzz


Διαβάστε περισσότερα: http://achagia.blogspot.com

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

म्न्ह्मोनियो 1843

Το παλιό μνημόνιο.
Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει. Έχουμε και λέμε:
Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;) Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)
Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία …
όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κάτι συμπτώσεις…) Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Πάμε πάλι απ’ την αρχή. Σας θυμίζει τίποτα;)Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…)
Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:
1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.
3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.
4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της “δεκάτης”, που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.
5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.
6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.
7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.
8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.
9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.
10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες “εθνικές γαίες” με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.
11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.
Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε “τι πέτυχαν με όλα αυτά;”, σας απαντώ: Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το “Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν” του Χαριλάου Τρικούπη το 1893. Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑΝΟΙ

Με ένα δημοψήφισμα που «έφτυσε» κυριολεκτικά κατάμουτρα το διεθνές νεοταξίτικο-μονεταριστικό-τοκογλυφικό-μαφιόζικο σύστημα, ο Ισλανδικός λαός, είπε «όχι» σε ποσοστό 93,2% στη ληστρική συμφωνία που είχαν επιβάλει στην χώρα οι «σοσιαλδημοκράτες» που κυβερνούν την Ισλανδία, υποκύπτοντας στους Βρετανούς και Ολλανδούς τοκογλύφους.
Την ίδια ώρα, οι δικοί μας πολιτικοί νάνοι, επιμένουν να κρατούν τη χώρα δέσμια του ΔΝΤ της ΕΚΤ και των διεθνών τοκογλύφων, παρασύροντάς της, ολοένα και περισσότερο στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την απόγνωση.
Αν αναλογισθούμε γιατί συνέβη αυτό, σε μια μικρή χώρα, η οποία χωρίς να οδηγηθεί σε περιπέτειες τύπου Αργεντινής, έδιωξε τα «κοράκια από την σκεπή του σπιτιού του», θα καταλήξουμε άμεσα στο συμπέρασμα πως, εκεί έχει ήδη αναπτυχθεί ένα βαθύτατα πατριωτικό-δημοκρατικό κίνημα, το οποίο αντιστέκεται πια σε όλη την πολιτική τάξη της Ισλανδίας, σοσιαλδημοκράτες και νεοφιλελεύθερους.

Οι Ισλανδοί μας έδειξαν τον δρόμο. Ας τον ακολουθήσουμε.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Ο Δημοτικός Συνδυασμός
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ»
και ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Δυτικής Αχαΐας
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΡΑΥΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
σας προσκαλούν την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στις 20:00
στα εγκαίνια του Εκλογικού μας Κέντρου που βρίσκεται στην πλατεία Δημοκρατίας στην Κάτω Αχαΐα.(τηλ.26930 25245-26930 25378)
Εγκαινιάζουμε την Ελπίδα

YΠΟ ΨΗΦΙΩΝ ΥΠ'ΟΨΙΝ

«Από παλιά εσείς συνηθίζατε να περιφρονείτε όλους τους άλλους εκτός από εκείνους που συμφωνούσαν με τις επιθυμίες σας. Έτσι έχετε αναγκάσει τους ρήτορες να μην φροντίζουν και να μην σκέπτονται εκείνα που συμφέρουν τον πολίτη, αλλά πώς θα βγάλουν λόγους που θα σας αρέσουν. Και όμως, αν θέλατε να αναζητείτε το συμφέρον των πολιτών, θα έπρεπε να προσέχατε περισσότερο εκείνους που διαφωνούν μαζί σας παρά εκείνους που συμφωνούν για να σας ευχαριστήσουν».
Ισοκράτης

Κ.Κ.Ε.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Αχαΐας
Θανόπουλος Αλέξιος (Αλέκος) του Δημητρίου, υποψή­φιος δήμαρχος.
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΜΗΣ
1. Αρβανιτάκη - Πότσι Ρίτα του Τζιουζέππε, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ.
Περ. Δύμης)
2. Γερασιμόπουλος Νικόλαος του Ανδρέα, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ.
Περ. Δύμης)
3. Γιαννοπούλου - Χριστοδουλοπούλου Βασιλική του Κωνσταντί­νου,
Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ. Δύμης)
4. Γκατζούνης Γεώργιος του Δημητρίου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Δύμης)
5. Κοσιώνη - Μπίκου Ιουλία (Λίτσα) του Σπυρίδωνος, Υποψ. Δημ. Σύμβ.
(εκλογ. Περ. Δύμης)
6. Κωστόπουλος Παναγιώτης του Νικολάου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ.
Περ. Δύμης)
7. Κωστοπούλου Δήμητρα του Παναγιώτη, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Δύμης)
8. Λαδάς Παναγιώτης (Τάκης) του Ιωάννη, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ.
Περ. Δύμης)
9. Μησιακούλη - Κότσινα Αικατερίνη του Σαράντου, Υποψ. Δημ. Σύμβ.
(εκλογ. Περ. Δύμης)
10. Μπάστας Διονύσιος (Σάκης) του Παναγιώτη, Υποψ. Δημ. Σύμβ.
(εκλογ. Περ. Δύμης)
11. Μπουρδανιώτης Σπυρίδων του Παναγιώτη, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ.
Περ. Δύμης)
12. Μπρακατσέλος Ευάγγελος του Ιωάννη, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Δύμης)
13. Πίτσουλας Γεώργιος του Νικολάου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Δύμης)
14. Πριτσαπίδουλας Χρήστος - Ανδρέας του Σπυρίδωνος, Υποψ. Δημ.
Σύμβ. (εκλογ. Περ. Δύμης)
15. Τραχάνης Βασίλειος του Φιλίππου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Δύμης)
16. Τσαγγαράς Αλέξιος (Αλέξης) του Ελευθερίου, Υποψ. Δημ. Σύμβ.
(εκλογ. Περ. Δύμης)


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΡΙΣΟΥ

1. Αντωνιάδη Λουΐζα του Θεοδώρου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Λαρίσου)
2. Αντωνιάδης Ελευθέριος του Παύλου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Λαρίσου)
3. Βλάχου Ιωάννα του Κωνσταντίνου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Λαρίσου)
4. Κατρόπουλος Περικλής (Πέρρος) του Ανδρέα), Υποψ. Δημ. Σύμβ.
(εκλογ. Περ. Λαρίσου)
5. Κοτσομίτη Ελλάδα του Χρήστου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Λαρίσου)
6. Κοτσομίτης Γεώργιος του Σπυρίδωνος, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ.
Περ. Λαρίσου)
7. Μητρόπουλος Φώτιος του Ιωάννη, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Λαρίσου)
8. Μπεκίρης Βασίλειος του Δημητρίου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Λαρίσου)
9. Πανταζόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ.
Περ. Λαρίσου)
10. Τσιρίκος Παναγιώτης (Τάκης) του Χρίστου, Υποψ. Δημ. Σύμβ.
(εκλογ. Περ. Λαρίσου)
11. Χριστοδουλοπούλου Παρασκευή του Χρήστου, Υποψ. Δημ. Σύμβ.
(εκλογ. Περ. Λαρίσου)


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΟΒΡΗΣ

1. Αθανασόπουλος Ηλίας (Μουτσούνας) του Δημητρίου, Υποψ. Δημ. Σύμβ.
(εκλογ. Περ. Μόβρης)
2. Αλατάκη Ροδόπη - Ειρήνη (Ροδούλα) του Αναστασίου, Υποψ. Δημ.
Σύμβ. (εκλογ. Περ. Μόβρης)
3. Βλάχος Βασίλειος του Ιωάννη, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Μόβρης)
4. Γκοτσούλιας Μιχαήλ του Αποστόλου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Μόβρης)
5. Μουγκογιάννης Ιωάννης του Ανδρέα, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Μόβρης)
6. Παναγιωτοπούλου Ανθή του Ανδρέα, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Μόβρης)
7. Παπαζαφείρης Διονύσιος (Σάκης) του Νικολάου, Υποψ. Δημ. Σύμβ.
(εκλογ. Περ. Μόβρης)
8. Παπούλιας Μιχαήλ του Θεοδώρου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Μόβρης)


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΩΛΕΝΙΑΣ

1. Αργυρόπουλος Γρηγόριος του Άγγελου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ.
Περ. Ωλενίας)
2. Βασιλακοπούλου Φωτεινή του Κωνσταντίνου, Υποψ. Δημ. Σύμβ.
(εκλογ. Περ. Ωλενίας)
3. Γαλάνης Μάριος του Γεωργίου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Ωλενίας)
4. Δημόπουλος Γεώργιος του Αθανασίου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Ωλενίας)
5. Θανοπούλου Ηρώ του Αθανασίου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Ωλενίας)
6. Κωστούλιας Αντώνιος του Πέτρου , Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Ωλενίας)
7. Μα­τσινόπουλος Βασίλειος του Κωνσταντίνου
8. Μουγκογιάννης Ανδρέας του Ιωάννη, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Ωλενίας)
9. Μπούνιας Νικόλαος του Δημητρίου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Ωλενίας)
10. Ρεκούτης Γεώργιος του Περικλή , Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Ωλενίας)
11. Σπηλιωτόπουλος Φώτιος του Σπήλιου, Υποψ. Δημ. Σύμβ. (εκλογ. Περ.
Ωλενίας)


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ

1. Ανδρικόπουλος Θεόδωρος (Δημάκης) του Γερασίμου, (υποψή­φιος
σύμβουλος)

2. Καραμαντόπουλος Νικόλαος του Χαραλάμπους, (υποψήφιος σύμβουλος)

3. Λινάρδου Παρασκευή του Δημοσθένους, (υποψήφιος σύμβουλος)

4. Παπαχρυσανθοπούλου Ανδριάννα του Γεωργίου, (υποψήφιος σύμβουλος)


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΑΛΗΣ

1. Μπούνιας Ηλίας του Παναγιώτη , (υποψήφιος σύμβουλος)


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΑΤΩΝ

Αλεξόπουλος Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, (υποψήφιος σύμ­βουλος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Καψή - Παναγιωτοπούλου Βασιλική του Αποστόλου, (υποψήφιος σύμβουλος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΣΣΟΥ

1. Καυκοπούλου Σοφία του Βασιλείου, (υποψήφιος σύμβουλος)

2. Μανιάτης Δημήτριος του Ελευθερίου, (υποψήφιος σύμβουλος)

3. Νυφάκος Νικόλαος του Γεωργίου, (υποψήφιος σύμβουλος)

4. Οικονόμου Ελευθέριος του Γεωργίου, (υποψήφιος σύμβουλος)


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΣΟΥΔΕΝΑΙΪΚΩΝ

Δημοπούλου Αντωνία του Βασιλείου, (υποψήφιος εκπρόσωπος)
Σπηλιόπουλος Βασίλειος του Κωνσταντίνου


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΙΔΕΩΝΟΣ

Τσιρίκος Γαβριήλ (Γαβρίλος) του Παναγιώτη, (υποψήφιος σύμ­βουλος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΧΑΪΚΟΥ

1. Θεοδωρακόπουλος Θεόδωρος (Διδάχος) του Αθανασίου, (υποψή­φιος
εκπρόσωπος)

2. Μουγκογιάννη Ιωάννα του Ανδρέα, (υποψήφια εκπρόσωπος)


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΛΙΤΣΩΝ

Διονυσόπουλος Παναγιώτης του Χαριλάου, (υποψήφιος σύμβου­λος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΓΚΑΔΙΟΥ

Κοτσομύτης Βασίλειος του Σπυρίδωνος, (υποψήφιος σύμβουλος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΑΙΪΚΩΝ


1. Βλάχος Ιωάννης του Βασιλείου, (υποψήφιος σύμβουλος)

2. Παπαζαφείρη Ελένη του Γεωργίου, (υποψήφιος σύμβουλος)


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΟΥ

Καλαπόδης Αλέξιος του Γεωργίου, (υποψήφιος σύμβουλος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΜΑΖΑΡΑΚΙΟΥ

Δημόπουλος Κωνσταντίνος του Σπυρίδωνος, (υποψήφιος σύμ­βουλος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑΣ

Χριστοδουλόπουλος Χρίστος του Ιωάννη, (υποψήφιος σύμβου­λος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΣΙΚΩΝ

1. Μουγκογιάννης Κωνσταντίνος του Ανδρέα , (υποψήφιος σύμ­βουλος)

2. Λαμπριανίδης Κυριάκος του Ιωάννη, (υποψήφιος σύμβουλος)

3. Σπηλιωτοπούλου Γεωργία του Σπήλιου, (υποψήφιος σύμβουλος)


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΙΦΟΡΑΙΪΚΩΝ

1. Κωστοπούλου Βασιλική του Ιωάννη, (υποψήφιος σύμβουλος)

2. Ξιούρας Δονάτος (Αντώνης) του Σταύρου, (υποψήφιος σύμβου­λος)


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΡΟΧΩΡΙΟΥ

Βασιλακόπουλος Αθανάσιος του Παναγιώτη, (υποψήφιος σύμ­βουλος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΡΤΩΝ

Οικονομόπουλος Δημήτριος του Ιωάννη, (υποψήφιος σύμβουλος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΙΟΛΟΥ

Μητρόπουλος Κωνσταντίνος του Φωτίου, (υποψήφιος σύμβου­λος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΓΑΙΪΚΩΝ

Πυρρής Ανδρέας του Ηλία, (υποψήφιος σύμβουλος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΝΤΟΜΕΡΙΟΥ

Νικολακόπουλος Ευάγγελος του Παναγιώτη, (υποψήφιος σύμ­βουλος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΩΣΤΑΙΝΗΣ

Ζήσης Ανδρέας του Δημητρίου, (υποψήφιος σύμβουλος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΪΚΑΛΙΟΥ

1. Θανοπούλου - Ανδρικοπούλου Φωτεινή του Νικολάου, (υποψή­φιος
σύμβουλος)

2. Τζαμαρίας Γεράσιμος (Μάκης) του Αναστασίου, (υποψήφιος
σύμβουλος)

Διαβάστε περισσότερα: http://achagia.blogspot.com/#ixzz12nS5oIRA

ΣΟΥΡΗΣ Γ.

Γεώργιος Σουρής (1853-1919)Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
*******
Κλέφτες φτωχοί και άρχοντες με άμαξες και άτια,
κλέφτες χωρίς μια πήχυ γη και κλέφτες με παλάτια,
ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί
ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή.
*******
Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
*******
Ο Έλληνας δυο δίκαια ασκεί πανελευθέρως,
συνέρχεσθαί τε και ουρείν εις όποιο θέλει μέρος.
*******
Χαρά στους χασομέρηδες! χαρά στους αρλεκίνους!
σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.
*******
Γι' αυτό το κράτος, που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια,
σικτίρ στα χρόνια τα παλιά, σικτίρ και στα καινούργια!
*******
Και των σοφών οι λόγοι θαρρώ πως είναι ψώρα,
πιστός εις ό,τι λέγει κανένας δεν εφάνη...
αυτός ο πλάνος κόσμος και πάντοτε και τώρα,
δεν κάνει ό,τι λέγει, δεν λέγει ό,τι κάνει.
*******
Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.
Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.
Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγας.
Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει
στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

Όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος δήλωσε πως τα λεφτά τα φάγαμε μαζί, υπήρξαν αντιδράσεις από τους πολίτες. Εκατομμύρια Έλληνες είπαν «όχι ρε Πάγκαλε, τα λεφτά δεν τα φάγαμε μαζί. Τα λεφτά τα φάγατε εσείς.». Μέσα στο θόρυβο που δημιουργήθηκε, υπήρξε κάτι που πέρασε εντελώς απαρατήρητο:
Άκουσε κανείς τον Μπόμπολα ή τον Ψυχάρη να διαμαρτύρονται για τη δήλωση του Θόδωρου Πάγκαλου; Άκουσε κανείς κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία ή μεγαλοεκδότη να παίρνει ανάποδες; Γιατί δεν θίχτηκαν αυτοί που βγήκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τους είπε «κλέφτες»; Εμείς γιατί θιχτήκαμε;
Γιατί δεν βγήκε ο Βαρδινογιάννης να πει «κοίτα Πάγκαλε, εμένα μη με πιάνεις στο στόμα σου. Τα λεφτά δεν τα φάγαμε μαζί. Η γυναίκα μου έχει κάνει το σκατό της παξιμάδι τόσα χρόνια και δουλεύει σαν το σκυλί όλη τη μέρα».
Αλήθεια, τι δουλειά κάνει η κυρία Βαρδινογιάννη; Γιατί απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, η κυρία Βαρδινογιάννη κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης για την ανέγερση -αλλά και ολόκληρη τη δαπάνη για τον εξοπλισμό- του ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά.
Λοιπόν, η κυρία Βαρδινογιάννη δεν δουλεύει και είναι μια ασήμαντη γυναίκα που δεν μπορεί να βάλει ούτε δυο λέξεις στη σειρά – αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Όλες οι συνεντεύξεις της είναι στημένες και ίσως θυμάστε την περίφημη συνέντευξή της στο Νίκο Χατζηνικολάου στο Mega, όπου η κυρία Βαρδινογιάννη διάβαζε επί μια ώρα τις απαντήσεις από το ότο κιού – πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, ο συνεντευξιαζόμενος δεν κοίταξε ποτέ τον δημοσιογράφο στη διάρκεια της συνέντευξης.
Κατά τ’ άλλα, η κυρία Βαρδινογιάννη παρουσιάζεται –από τα μέσα που ελέγχει ο σύζυγός της- ως μια μεγάλη προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας και ως ένα πρόσωπο που λατρεύεται από τους Έλληνες. Την ζητάει ο λαός κι αυτήν. Την θέλει. Μετά την Αλίκη και την Μελίνα, η Μαριάννα. Η Μαριάννα της Ελλάδας. Η Μαριάννα όλων μας. Η Μαριάννα μας.
Ο Βαρδινογιάννης, ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης και οι υπόλοιποι εθνικοί ευεργέτες ξέρουν πολύ καλά πως το μέλλον τους είναι δεμένο με το μέλλον του σημερινού πολιτικού συστήματος. Και έχουν χεστεί πάνω τους, γιατί βλέπουν τι έρχεται. Δεν είναι ηλίθιοι – η προβολή των φιλανθρωπικών τους έργων, των ευεργεσιών τους και των οικολογικών τους ανησυχιών έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Πιστεύουν πως θα τους εξαγοράσει την παραμονή στην εξουσία και θα αποφύγουν τη λαϊκή οργή. Κούνια που τους κούναγε.
Η αλήθεια είναι πως οι φιλανθρωπίες τους γίνονται με τα δικά μας χρήματα. Αυτά που όπως είπε ο Πάγκαλος «τα φάγαμε μαζί». Ε, δεν τα φάγαμε μαζί. Τα φάγανε μεταξύ τους, η χώρα χρεοκόπησε και οι φιλανθρωπίες είναι το ξεροκόμματο που μας πετάνε, για να μη δαγκώσουμε αυτούς. Θα τους δαγκώσουμε. Γιατί τώρα δεν πεινάμε. Τώρα έχουμε λυσσάξει.
(Επειδή υπάρχει μεγάλη ευαισθησία αυτές τις ημέρες για την Ακρόπολη, οι κυβερνώντες και οι τηλεδημοσιογράφοι δεν είχαν επιδείξει ανάλογη ευαισθησία όταν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε μετατρέψει το Ηρώδειο σε προέκταση του σαλονιού της, για να κάνει τις φιλανθρωπίες της, αλλά, κυρίως, για να δείξει τα νέα της φορέματα και τις νέες της πλαστικές. Και μπορεί το Ηρώδειο να είναι ένα ρωμαϊκό ωδείο, αλλά από πάνω είναι ο Παρθενώνας και βλέπει. Και θέλει να κάνει εμετό

ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΑΥΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ»



Ραυτακόπουλος Αθανάσιος του Παναγιώτη

(Υποψήφιος Δήμαρχος)

Εκλογική Περιφέρεια Δύμης


1. Ασκούνης Νικόλαος του Αντωνίου

2. Βαμβακά Παναγιώτα του Ανδρέα

3. Βράκας Γεώργιος του Ιωάννη

4. Δριμάλα Κατερίνα του Θεοδώρου

5. Καραμπελιάς Γεώργιος του Ηλία

6. Κελάμη Θεώνη του Ευσταθίου

7. Κόκκινος Βασίλειος του Χρήστου

8. Μπρίνια Ελένη του Γεωργίου

9. Νταλάπας Λάμπρος του Αντωνίου.

10. Οικονομόπουλος Ηλίας του Ανδρέα

11. Πετρόπουλος Γρηγόριος του Γεωργίου.

12. Ρεμπούτσικα Αδαμαντία του Ανδρέα

13. Σαφάκας Μιχαήλ του Ανδρέα

14. Σταυρογιαννόπουλος Σπυρίδων του Γεωργίου

15. Τακόπουλος Γεώργιος του Κωνσταντίνου

16. Τζουβάρα Αλεξάνδρα του Χρυσοστόμου

17. Χουνάς Κωνσταντίνος του Αποστόλου





Δημοτική Κοινότητα Κάτω Αχαΐας


1. Γαλαζούλας Ευάγγελος του Γεωργίου

2. Γκοτσοπούλου Αθανασία του Αγγέλου

3. Δρόσος Κωνσταντίνος του Ιωάννη

4. Ιατρού-Σέρμπου Βασιλική (Μπίλλη) του Ιωάννη

5. Παπαδόπουλος Αργύριος του Δημητρίου

6. Σακκά-Καμπέρου Ελένη του Ανδρέα

Τοπική Κοινότητα Αγιοβλασιτίκων


1. Μπρακατσέλος Παναγιώτης του Βασιλείου

2. Χρυσανθοπούλου Μαρία του Χρήστου

Τοπική Κοινότητα Αλισσού


1. Καπερώνη Γεωργία του Χρύσανθου

2. Πετράκος Ιωάννης του Βασιλείου

3. Πετροπούλου Ευγενία του Γεωργίου

4. Χριστοδουλόπουλος Ανδρέας του Βασιλείου

Τοπική Κοινότητα Άνω Αχαΐας


1. Ασημακοπούλου Δέσποινα του Ελευθερίου

2. Στεφανόπουλος Παναγιώτης του Ανδρέα

Τοπική Κοινότητα Ελαιοχωρίου


1. Κατσαΐτης Αλέξιος του Ανδρέα

2. Μπούσιας Παναγιώτης του Αλεξίου

3. Πανούτσου Χριστίνα του Δημητρίου

4. Τσαγγαράς Ιωάννης του Γεωργίου

Τοπική Κοινότητα Κάτω Αλισσού


1. Αναγνωστόπουλος Χρήστος του Αναστασίου

2. Δημακοπούλου Αριστέα του Νικολάου

3. Καλπουζιάνης Βασίλειος του Αιμιλίου

Τοπική Κοινότητα Νιφοραιίκων


1. Ανδρικόπουλος Αναστάσιος του Νικολάου

2. Δημητρόπουλος Δημήτριος του Κωνσταντίνου

3. Κωστούλια Δήμητρα του Σταμάτη

4. Μαγκαφάς Γεώργιος του Σταύρου

Τοπική Κοινότητα Πετροχωρίου


1. Ζαμπέτας Ανδρέας του Αγγέλου

2. Καλαντζής Απόστολος του Ανδρέα

3. Λαμπρόπουλος Ασημάκης του Φιλίππου

4. Ρούβαλη-Νικολοπούλου Αγγελική του Νικολάου







Εκλογική Περιφέρεια Λαρίσσου


1. Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος του Ιωάννη

2. Αναστασόπουλος Αθανάσιος του Γεωργίου

3. Βογιατζής Ευάγγελος-Σταύρος του Αναστασίου

4. Θανασάς Ρήγας του Βασιλείου.

5. Λαμπρόπουλος Γεώργιος του Ιωάννη

6. Μιχαλόπουλος Άγγελος του Κίμωνα

7. Μούτος Παρασκευάς του Κωνσταντίνου

8. Μπεκίρης Φώτιος του Αποστόλου

9. Μπουρλής Ιωάννης του Χρήστου

10. Νικολόπουλος Νικόλαος του Γεωργίου

11. Ορλώφ Κυριάκος του Ιωάννη.

12. Πανούτσος Ευστάθιος-Πέτρος του Λάμπρου

13. Πανταζόπουλος Λεωνίδας του Αναστασίου.

14. Παπαδοπούλου Μαρία του Αθανασίου



Δημοτική Κοινότητα Μετοχίου


1. Αντωνόπουλος Νικόλαος του Αλεξίου

2. Γκολφινόπουλος Νικόλαος του Κωννσταντίνου.

3. Λαγός Αθανάσιος του Ανδρέα

4. Μιχαλοπούλου Βασιλική του Γεωργίου

5. Νιφορόπουλος Παναγιώτης του Χρήστου

6. Χαρίτου Διονυσία-Αρχόντω του Ευσταθίου

Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου Σπάτων


1. Μιχαλόπουλος Ανδρέας του Νικολάου



Τοπική Κοινότητα Απιδεώνος


1. Αμανατιάδης Ιωάννης του Γεωργίου

2. Μπούσιας Κωνσταντίνος του Αναστασίου

3. Πέρδικα Θεοδώρα του Αναστασίου

4. Σιδηρόπουλος Σταύρος του Κωνσταντίνου



Τοπική Κοινότητα Αράξου


1. Καραμπελιά Δέσποινα του Φιλίππου

2. Παναγόπουλος Νεοκλής του Γεωργίου



Τοπική Κοινότητα Βελιτσών


1. Ασημακόπουλος Θεόδωρος του Κωνσταντίνου

2. Βγενόπουλος Φώτιος του Αθανασίου

3. Δημητροπούλου Νικολίτσα του Παναγιώτη

4. Λιακόπουλος Ιωάννης του Ευθυμίου



Τοπική Κοινότητα Καγκαδίου


1. Βαβαρούτας Διονύσιος του Παναγιώτη

2. Μωραΐτη Χριστίνα του Ηρακλή

3. Σπυρόπουλος Χρήστος του Ανδρέα

4. Ταπεινός Γεώργιος του Ιωάννη



Τοπική Κοινότητα Λακκοπέτρας


1. Λιάκος Αθανάσιος του Γεωργίου

2. Λιάπη Παρασκευή του Σταύρου

3. Μπαρτζάβαλη Αθανασία του Ανδρέα

4. Ντεντόπουλος Γεώργιος του Αργυρίου



Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας


1. Γραμματίκα Ειρήνη του Ανδρέα.

2. Τσιντώνης Αριστείδης του Χρήστου.



Τοπική Κοινότητα Μιχοΐου


1. Βορύλλας Νικόλαος του Χρήστου.

2. Γεωργακόπουλος Διονύσιος του Κωνσταντίνου.

3. Νικολοπούλου Χρυσάνθη του Χρήστου.

4. Παπαδιονυσόπουλος Ανδρέας του Νικολάου.



Τοπική Κοινότητα Πέτα


1. Κανελλόπουλος Θεόδωρος του Νικολάου

2. Νικολοπούλου Αρετή του Νικολάου

3. Στάμου Μαρία του Μιχαήλ

4. Τσεκούρας Εάγγελος του Νικολάου



Τοπική Κοινότητα Ριόλου


1. Ζυγουράκη Νικολίτσα του Νικολάου

2. Καρδάρας Γεώργιος του Ανδρέα

3. Νικολόπουλος Νικόλαος του Σταύρου

4. Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος του Αθανασίου



Εκλογική Περιφέρεια Μόβρης


1. Αγγελόπουλος Λεωνίδας του Γεωργίου

2. Γερασιμόπουλος Παρασκευάς του Παναγιώτη

3. Γεωργόπουλος Ανδρέας του Αποστόλου

4. Δημητροπούλου Ελένη του Φωτίου

5. Κατριμπούζας Διονύσιος του Χαράλαμπου

6. Νιφόρας Κωνσταντίνος του Ανδρέα

7. Ράθωσης Παναγιώτης του Αθανασίου

8. Σακογιάννη Αγγελική του Νικολάου

9. Τριανταφύλλης Δημήτριος του Αριστείδη



Τοπική Κοινότητα Καραιίκων


1. Δημητροπούλου Χριστίνα του Φωτίου

2. Καραλής Σπυρίδων του Αθανασίου

3. Λαμπρόπουλος Αθανάσιος του Ιωάννη

4. Λιόσης Χρίστος του Νικολάου

Τοπική Κοινότητα Κρίνου


1. Γαλαριώτης Βασίλειος του Παναγιώτη

2. Κωνσταντινόπουλος Κωνσταντίνος του Δημητρίου

3. Μπουχάγιερ Τερέζα του Αθανασίου

4. Παρασκευόπουλος Κωνσταντίνος του Δημητρίου

Τοπική Κοινότητα Λιμνοχωρίου


1. Λοτσάρης Αριστείδης του Παναγιώτη

2. Παρασκευόπουλος Κωνσταντίνος του Νικολάου

3. Τσούρας Χρήστος του Ηλία

4. Χαρίτου-Γκοτσοπούλου Ευανθία του Λάμπρου

Τοπική Κοινότητα Μύρτου


1. Βερρόπουλος Νικόλαος του Γενναίου

2. Μπακουλόπουλος Λεωνίδας του Ξενοφώντος

Τοπική Κοινότητα Σαγαιίκων


1. Αντωνακόπουλος Αθανάσιος του Γεωργίου

2. Γεωργιόπουλος Παναγιώτης του Βασιλείου

3. Κατροπούλου─Τριανταφύλλη Παναγιώτα του Νικολάου

4. Κοντογιάννη Ευαγγελία του Φιλίππου

Τοπική Κοινότητα Φράγκας


1. Γιαννακάκη Κωνσταντίνα του Αναστασίου

2. Γκοτσόπουλος Βασίλειος του Γεωργίου

3. Πανταζόπουλος Παρασκευάς του Βασιλείου

4. Σοφιανός Βασίλειος του Αθανασίου



Εκλογική Περιφέρεια Ωλενίας


1. Αλεξόπουλος Ανδρέας του Κωνσταντίνου

2. Ανδρουτσόπουλος Βασίλειος του Γεωργίου

3. Διαμαντόπουλος Νικόλαος του Αριστοτέλη

4. Μπινιέρης Ανδρέας του Χρήστου

5. Οκτάρα-Κυριακοπούλου Αλεξάνδρα του Χρήστου

6. Παναγιωτοπούλου Πηνελόπη του Αργυρίου

7. Πουλίδας Αθανάσιος του Νικολάου

8. Σαγιάς Αθανάσιος του Γεωργίου

9. Σπαλιάρας Παναγιώτης του Γεωργίου

10.Φλογεράς Βασίλειος του Χρήστου

11. Χριστοδουλόπουλος Διονύσιος του Δημητρίου



Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου Κράλης


1. Ασημακόπουλος Σπυρίδων του Αθανασίου

2. Θεοδωρόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη

3. Πράπα Ιφιγένεια του Γεωργίου

4. Σταθόπουλος Νικόλαος του Χρήστου

Τοπική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου


1. Ανδριόπουλος Βασίλειος του Ανδρέα

2. Ζάγγα Κωνσταντίνα του Πέτρου

3. Μητρόπουλος Δημήτριος του Νικολάου

Τοπική Κοινότητα Άνω Σουδεναιίκων


1. Κόκκαλης Παναγιώτης του Χρήστου

2. Παπασταθόπουλος Νικόλαος του Βασιλείου

Τοπική Κοινότητα Άρλας


1. Γεωργόπουλος Αριστείδης του Νικολάου

2. Σώρρας Χρήστος του Ευθυμίου

3. Τριανταφυλλοπούλου Χαρίκλεια του Χαραλάμπου

4. Χειρόπουλος Ανδρέας του Βασιλείου

Τοπική Κοινότητα Αχαϊκού


1. Κολοκυθάς Βασίλειος του Περικλή

Τοπική Κοινότητα Κάτω Μαζαράκι


1. Αθανασόπουλος Φίλιππος του Γεωργίου

2. Ζαχαρόπουλος Παναγιώτης του Βασιλείου

3. Παπασπυροπούλου Πηνελόπη του Νικολάου

4. Σταθόπουλος Χρήστος του Δημητρίου

Τοπική Κοινότητα Λουσικών


1. Ζαφειρακόπουλος Βασίλειος του Γεωργίου

2. Ραγιάς Χρήστος του Γεωργίου

3. Ραγκαβάνη Βασιλική του

4. Χριστόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου

Τοπική Κοινότητα Μιτοπόλεως


1. Λινάρδου Βασιλική του Σωτηρίου.

Τοπική Κοινότητα Πορτών


1. Γεωργακόπουλος Βασίλειος του Αντωνίου

2. Μακρής Νικόλαος του Περικλή

3. Μπαλτίκας Ανδρέας του Κωνσταντίνου

4. Πολυδεροπούλου Ασημούλα του Δημητρίου

Τοπική Κοινότητα Σαντομερίου


1. Δημακόπουλος Γεώργιος του Νικολάου

2. Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος του Παναγιώτη

3. Μιχαλόπουλος Γεώργιος του Ανδρέα

4. Ρήγα Δήμητρα του Ανδρέα

Τοπική Κοινότητα Φλόκα


1. Διαμαντόπουλος Παναγιώτης του Γεωργίου

2. Ζησιμόπουλος Χρήστος του Διογένη

Τοπική Κοινότητα Φωσταίνης


1. Κυριακόπουλος Αναστάσιος του Αλεξίου

2. Κυριακόπουλος Νικόλαος του Σωτηρίου

3. Μπονάτσου Ελένη του Κωνσταντίνου

4. Πολυδωρόπουλος Βασίλειος του Δημητρίου

Τοπική Κοινότητα Χαϊκαλίου


1. Αδαμοπούλου Αναστασία του Παρασκευά

2. Κατσαΐτης Δημήτριος του Κωνσταντίνου

3. Χαραλαμπόπουλος Κλεάνθης του Χρήστου

Τοπική Κοινότητα Χαραυγής


1. Θεοδωρόπουλος Δημήτριος του Ανδρέα

2. Μπινιέρη Ανδριάνα του Παναγιώτη

3. Σγούρας Γεώργιος του Αναστασίου

Ε...Ε...Π...

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας του Αντωνίου

(Υποψήφιος Δήμαρχος)

Εκλογική Περιφέρεια Δύμης


1. Αναστασοπούλου – Παυλίδη Χρυσάνθη του Πέτρου (Υποψήφια δημοτική σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Δύμης)



2. Ανδρικόπουλος Αναστάσιος του Διονυσίου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Δύμης )



3. Βλάχος Γεώργιος του Αθανασίου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Δύμης )



4. Γκοτσόπουλος Νικόλαος του Φωτίου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Δύμης )



5. Κανελλόπουλος Κανέλλος του Αχιλλέα (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Δύμης )



6. Κοκκίνη - Παπαδοπούλου Πατρούλα του Αλεξάνδρου (Υποψήφια δημοτική σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Δύμης)



7. Κριμπάς Ιωάννης του Σωτηρίου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Δύμης )



8. Μπαρμπούνης Δημήτριος του Αρτεμίου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Δύμης )



9. Μπαχράς Ξενοφών ( Άκης) του Ιωάννη (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Δύμης )



10. Νικολάου Χρήστος του Γεωργίου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Δύμης )



11. Οικονομόπουλος Χαράλαμπος (Μπάτσικας) του Ιωάννη (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Δύμης )



12. Παλυβός Χρόνης του Νικολάου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Δύμης )




13. Παπαναστασοπούλου Μαρία του Κωνσταντίνου – Σάββα (Υποψήφια δημοτική σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Δύμης)



14. Τούμπουλης Κωνσταντίνος του Ιωάννη (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Δύμης )



15. Τραχάνης Σπυρίδων του Ανδρέα (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Δύμης )



16. Χριστοδουλοπούλου Ευσταθία - (Στάσα) του Δημητρίου (Υποψήφια δημοτική σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Δύμης )


Εκλογική Περιφέρεια Λαρίσου


1. Γεωργακόπουλος Παναγιώτης του Νικολάου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Λαρίσου)

2. Γκοτσόπουλος Βασίλειος του Αριστείδη (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Λαρίσου)



3. Ιωσηφίδης Ελευθέριος του Ευθυμίου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Λαρίσου)

4. Κανταλή Μαριάνθη του Γεωργίου (Υποψήφια δημοτική σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Λαρίσου)



5. Καραμπελιά - Μαρνέρα Αρχόντω του Ιωάννη (Υποψήφια δημοτική σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Λαρίσου)



6. Μανουδάκης Εμμανουήλ (Μανώλης) του Ανδρέα (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Λαρίσου)



7. Μαργαλιά Παναγιώτα του Ευσταθίου (Υποψήφια δημοτική σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Λαρίσου)



8. Μπακάλης Κωνσταντίνος του Ανδρέα (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Λαρίσου)



9. Νιφόρας Γεώργιος του Ιωάννη (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Λαρίσου)



10. Οικονομόπουλος Νικόλαος του Γεωργίου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Λαρίσου)



11. Παπαζαφείρης Δημήτριος του Γεωργίου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Λαρίσου)



12. Πασσάς Ευάγγελος του Φωτίου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Λαρίσου)



13. Ταπεινός Κωνσταντίνος του Νικολάου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Λαρίσου)



14. Τζούδας Δημήτριος του Θεοδώρου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Λαρίσου)


Εκλογική Περιφέρεια Μόβρης


1. Αλεξανδροπούλου Ελένη του Κωνσταντίνου (Υποψήφια δημοτική σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Μόβρης )

2. Γκοτσοπούλου Παναγιώτα του Γεωργίου (Υποψήφια δημοτική σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Μόβρης )

3. Δημόπουλος Βασίλειος του Αργυρίου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Μόβρης )

4. Κωνσταντινόπουλος Δημήτριος του Παναγιώτη (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Μόβρης )

5. Μαντζώρος Αθανάσιος του Βεργίου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Μόβρης )



6. Μυλωνάς Σπυρίδων του Νικολάου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Μόβρης )

7. Παλαιολόγος Γεώργιος του Κωνσταντίνου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Μόβρης )

8. Τριανταφυλλόπουλος Παναγιώτης του Γεωργίου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Μόβρης )

9. Φωτόπουλος Παναγιώτης του Παναγιώτη (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Μόβρης )





Εκλογική Περιφέρεια Ωλενίας





Ηλιοπούλου Χρυσάφω ( Χρύσα) του Παναγιώτη (Υποψήφια δημοτική σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Ωλενίας )
Θεοδωρόπουλος Ανδρέας του Χρήστου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Ωλενίας )
Καούρης Βασίλειος του Σπυρίδωνος (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Ωλενίας )
Μεντζελόπουλος Χρήστος του Παναγιώτη (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Ωλενίας )
Οικονομόπουλος Βασίλειος του Γεωργίου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Ωλενίας )
Οικονομόπουλος Δημήτριος ( Μιμίκος ) του Κωνσταντίνου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Ωλενίας )
Σκάγιας Χρήστος του Ανδρέα (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Ωλενίας )
Σουλούκου – Γαλάνη Τασία του Κωνσταντίνου (Υποψήφια δημοτική σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Ωλενίας )
Στεργιόπουλος Άγγελος του Κωνσταντίνου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Ωλενίας )
Φιλιππόπουλος Χρήστος του Νικολάου (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Ωλενίας )
Χαρώνης Χρήστος του Ιωάννη (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Ωλενίας )


Δημοτική Κοινότητα Κάτω Αχαΐας


Γκίρης Σπυρίδων του Κωνσταντίνου ( Υποψήφιος σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Κάτω Αχαΐας )
Καραβιώτης Αλέξιος του Μιχαήλ ( Υποψήφιος σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Κάτω Αχαΐας )
Καμπούρης Κωνσταντίνος του Θεμιστοκλή ( Υποψήφιος σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Κάτω Αχαΐας )
Καραμπελιάς Ηλίας του Γεωργίου ( Υποψήφιος σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Κάτω Αχαΐας )
Νικολοπούλου – Καραμπελιά Ουρανία ( Νια) του Ανδρέα ( Υποψήφια σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Κάτω Αχαΐας )
Πετράτου Δημητρία του Παναγιώτη ( Υποψήφια σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Κάτω Αχαΐας )
Δημοτική Κοινότητα Μετοχίου


Αλατζά – Παναγιωτοπούλου Μαρία του Γεωργίου ( Υποψήφια σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Μετοχίου )
Αναστασόπουλος Νικόλαος του Γεωργίου ( Υποψήφιος σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Μετοχίου )
Βέρρα Μαρία του Αποστόλου ( Υποψήφια σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Μετοχίου )
Διακάτος Άγγελος του Σωτηρίου ( Υποψήφιος σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Μετοχίου )
Κοτσαύτης Βασίλειος του Παναγιώτη ( Υποψήφιος σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Μετοχίου )
Λαγός Γεώργιος ( Μπάγιεβιτς) του Ανδρέα ( Υποψήφιος σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Μετοχίου )



Τοπική Κοινότητα Αγιοβλασιτίκων


Βλάχος Νικόλαος του Σπυρίδωνος ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αγιοβλασιτίκων)
Δημακόπουλος Νικόλαος του Παναγιώτη ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αγιοβλασιτίκων)
Καραμήτσος Γεώργιος του Παναγιώτη ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αγιοβλασιτίκων)
Μαρίνου - Κοτσίρη Γεωργία του Παναγιώτη ( Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αγιοβλασιτίκων)
Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου Κράλη


Αυγερόπουλος Αναστάσιος του Κυριάκου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου Κράλη)
Θωμά – Γεωργοπούλου Ευγενία του Σωτηρίου ( Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου Κράλη)
Μουγκογιάννης Αθανάσιος του Χαράλαμπου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου Κράλη)
Πετρόπουλος Σωτήριος του Νικολάου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου Κράλη)

Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου Σπάτων


Ανδριόπουλος Ανδρέας του Γεωργίου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου Σπάτων)
Ασημακοπούλου Κωνσταντίνα του Βασιλείου ( Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου Σπάτων)
Γεωργόπουλος Ανδρέας του Νικολάου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου Σπάτων)
Γεωργόπουλος Γεώργιος του Αποστόλου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου Σπάτων
Τοπική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου


Γεωργιόπουλος Κωνσταντίνος του Νικολάου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου)
Διδάχος Αργύριος του Παναγιώτη ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου)
Νταργαράς Ανδρέας του Ιωάννη ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου)
Χατζηϊωαννίδου Ελισάβετ του Παράσχου ( Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου)
Τοπική Κοινότητα Αλισσού


Λάζαρης Βασίλειος του Γρηγορίου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αλισσού)
Μπεζεριάνος Αλέξιος του Γεωργίου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αλισσού)
Μπεζεριάνου Αθανασία του Βασιλείου ( Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αλισσού)
Καραχάλιος Νικόλαος του Θεοδώρου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αλισσού)
Τοπική Κοινότητα Άνω Αχαΐας


Ανδριοπούλου – Πυρρή Τρισεύγενη του Ηλία ( Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Άνω Αχαΐας)
Ηλιοπούλου – Βούλγαρη Αθανασία του Αλεξίου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Άνω Αχαΐας)
Καπαρδέλης Αντώνιος του Νικολάου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Άνω Αχαΐας)
Μαραβάς Νικόλαος του Κωνσταντίνου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Άνω Αχαΐας)


Τοπική Κοινότητα Άνω Σουδεναιΐκων


1. Δημόπουλος Φώτιος του Αριστείδη ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Άνω Σουδεναιΐκων)

2. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος ( Νικούλας) του Σπυρίδωνος ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Άνω Σουδεναιΐκων)

Τοπική Κοινότητα Απιδεώνος


Αμανατιάδης Σάββας του Παναγιώτη ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Απιδεώνος)
Δημητριάδης Κωνσταντίνος του Αναστασίου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Απιδεώνος)
Κουρτίδη – Τριανταφύλλη Αναστασία του Αθανασίου ( Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Απιδεώνος)
Σιδηρόπουλος Αλέξανδρος (Αλέκος) του Νικόλαου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Απιδεώνος)
Τοπική Κοινότητα Αράξου


Αθανασόπουλος Σωτήριος του Νικολάου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αράξου)
Γερασιμοπούλου – Πικραμένου Ζαφειρούλα του Ιωάννη ( Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αράξου)
Δημακόπουλος Βασίλειος του Ηλία ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αράξου)
Παναγόπουλος Γεώργιος του Ανδρέα ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αράξου)


Τοπική Κοινότητα Άρλας


Θεοδωροπούλου-Ανδριακοπούλου Χαρίκλεια του Αθανασίου ( Υποψήφια Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Άρλας)
Καρέλας Γεώργιος του Σωτηρίου (Υποψήφιος Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Άρλας)
Μπούσιας Δημήτριος του Βασιλείου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Άρλας)
Πουλίδας Σπυρίδων του Νικολάου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Άρλας)
Τοπική Κοινότητα Αχαϊκού


Κολλιόπουλος Παναγιώτης του Χρήστου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αχαϊκού)
Χρυσανθακόπουλος Αθανάσιος του Γεωργίου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Αχαϊκού)


Τοπική Κοινότητα Βελιτσών


Αθανασόπουλος Γεώργιος του Αλεξίου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Βελιτσών)
Γιαχαλή – Γεωργακοπούλου Χαρίκλεια του Παντελή ( Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Βελιτσών)
Δημητρόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Βελιτσών)
Ρηγόπουλος Χρήστος του Νικολάου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Βελιτσών)
Τοπική Κοινότητα Ελαιοχωρίου


1. Κωστόπουλος Ανδρέας του Ελευθερίου ( Υποψήφιος Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ελαιοχωρίου)

2. Παναγόπουλος Κωνσταντίνος του Αγγέλου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Ελαιοχωρίου)

3. Τραγότσαλος Νικόλαος του Χρήστου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Ελαιοχωρίου)

4. Τσάκωνα Αθανασία του Χρήστου ( Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Ελαιοχωρίου)

Τοπική Κοινότητα Καγκαδίου


Δούλος Ιωάννης του Διονυσίου ( Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Καγκαδίου)
Ζαφειρόπουλος Σωκράτης του Νικολάου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Καγκαδίου)
Κούτρας Χρήστος του Διονυσίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Καγκαδίου)
Πιεράτου – Παντελή Παναγιώτα του Δημητρίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Καγκαδίου)
Τοπική Κοινότητα Καραιίκων


Κατσίνας Γεώργιος του Σωτηρίου (Υποψήφιος Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Καραιίκων)
Κολλιοπούλου – Τσεκλέρη Ευαγγελία του Κωνσταντίνου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Καραιίκων)
Νιφόρας Ανδρέας του Γεωργίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Καραιίκων)
Σταθόπουλος Ανδρέας του Κωνσταντίνου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Καραιίκων)
Τοπική Κοινότητα Κάτω Αλισσού


Κολύρου Ιωάννα του Παναγιώτη (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Κάτω Αλισσού)
Παπαδημητρόπουλος Βασίλειος του Γεωργίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Κάτω Αλισσού)
Στρουμπούτας Ανδρέας του Γρηγορίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Κάτω Αλισσού)
Χαντζήπαπας Χρήστος του Νικολάου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Κάτω Αλισσού)
Τοπική Κοινότητα Κάτω Μαζαρακίου


Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος του Ανδρέα (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Κάτω Μαζαρακίου)
Δημόπουλος Σπυρίδων του Ιωάννη (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Κάτω Μαζαρακίου)
Νικολοπούλου Ουρανία του Χρήστου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Κάτω Μαζαρακίου)
Ρουγκάλας Νικόλαος του Δημητρίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Κάτω Μαζαρακίου)
Τοπική Κοινότητα Κρίνου


1. Βασιλακοπούλου – Λάμπρου Αικατερίνη του Αθανασίου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Κρίνου)

2. Γαλαριώτης Θεόδωρος του Δημητρίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Κρίνου)

3. Λέκκας Θεόδωρος του Ανδρέα (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Κρίνου)

4. Ρηγόπουλος Γρηγόριος του Ιωάννη (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Κρίνου)

Τοπική Κοινότητα Λακκοπέτρας


1. Αγάθου – Μπεκίρη Αλεξάνδρα του Δημητρίου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Λακκοπέτρας)

2. Λιάκος Ευθύμιος του Ιωάννη (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Λακκοπέτρας)

3. Ξυπολιά – Νιφόρα Αθανασία του Παναγιώτη (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Λακκοπέτρας)

4. Χριστοδουλόπουλος Χρήστος του Δημητρίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Λακκοπέτρας)


Τοπική Κοινότητα Λιμνοχωρίου


Αγγελόπουλος Σπυρίδων του Γεωργίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Λιμνοχωρίου)
Γερασιμόπουλος Γεώργιος του Ανδρέα (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Λιμνοχωρίου)
Γκόβας Γεώργιος του Χρήστου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Λιμνοχωρίου)
Χριστίδου – Νικολακοπούλου Χρυσούλα του Λαζάρου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Λιμνοχωρίου)

Τοπική Κοινότητα Λουσικών


Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος του Ιωάννη (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Λουσικών)
Γερασιμοπούλου – Μπατάλη Αθανασία (Σία) του Τιμολέωντος (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Λουσικών)
Παπαγεωργίου Παναγιώτης ( Μαγδαληνός) του Δημητρίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Λουσικών)
Σπαλιάρας Αριστείδης του Χρήστου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Λουσικών)
Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας



Μιχαλόπουλος Χρήστος του Ηλία (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Ματαράγκας)
Πλώτας Γεράσιμος του Γεωργίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Ματαράγκας)
Σπυρόπουλος Περικλής του Αλεξίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Ματαράγκας)
Τσίπρα- Κατσιδήμα Καλλιρρόη του Κωνσταντίνου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Ματαράγκας)
Τοπική Κοινότητα Μιτοπόλεως


Γιαννόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Μιτοπόλεως)
Θεοδωρόπουλος Νικόλαος του Αθανασίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Μιτοπόλεως)
Νεζερίτης Ευστάθιος του Ευθυμίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Μιτοπόλεως)
Τσάκωνα Χριστίνα του Κωνσταντίνου ( Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Μιτοπόλεως )
Τοπική Κοινότητα Μιχοΐο


1. Αμαξάς Ιωάννης του Κωνσταντίνου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Μιχοΐου)

2. Γουρδούπη – Γρηγοροπούλου Αθηνά του Γεωργίου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Μιχοΐου)

3. Μιχαλόπουλος Βασίλειος του Γεωργίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Μιχοΐου)

4. Τζαμάκος Θεοφάνης του Δημητρίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Μιχοΐου)

Τοπική Κοινότητα Μύρτου


1. Γιούλης Μιχαήλ του Χρήστου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Μύρτου)

2. Διαμαντόπουλος Βασίλειος του Χρήστου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Μύρτου)

3. Μπακουλόπουλος Νικόλαος του Γεωργίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Μύρτου)

4. Μυλωνά Γκόλφω του Γεωργίου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Μύρτου)

Τοπική Κοινότητα Νιφοραιίκων


Γεωργίου Δημήτριος του Ζαφειρίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Νιφοραιίκων)
Γιούλη- Πετροπούλου Γεωργία του Νικολάου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Νιφοραιίκων)
Νικολόπουλος Ζαχαρίας του Ιωάννη (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Νιφοραιίκων)
Πετρόπουλος Παναγιώτης του Γεωργίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Νιφοραιίκων)
Τοπική Κοινότητα Πέτα


Αποστολόπουλος Ανδρέας του Αθανασίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Πέτα)
Αποστολοπούλου – Μαγκαφά Ελένη του Νικολάου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Πέτα)
Μαργαλιάς Κωνσταντίνος του Νικολάου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Πέτα)
Παναγόπουλος Παναγιώτης του Αντωνίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Πέτα)


Τοπική Κοινότητα Πετροχωρίου


Βεσκούκης Ιωάννης του Δημητρίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Πετροχωρίου)
Κολλιοπούλου- Λαμπροπούλου Διονυσία του Παναγιώτη (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Πετροχωρίου)
Μανέτας Στυλιανός του Αναστασίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Πετροχωρίου)
Νικολόπουλος Στέφανος του Κωνσταντίνου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Πετροχωρίου)
Τοπική Κοινότητα Πορτών


1. Γεωργαντάς Δημήτριος του Ξενοφώντος (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Πορτών)

2. Δριμάλα – Παναγιωτοπούλου Αλεξάνδρα του Κωνσταντίνου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Πορτών)

3. Οικονομόπουλος Αλέξιος του Θεοφάνη (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Πορτών)

4. Οικονομόπουλος Δημήτριος του Κλεομένη (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Πορτών)

Τοπική Κοινότητα Ριόλου


1. Καρδάρας Νικόλαος του Φωτίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Ριόλου)

2. Παπαγεωργακόπουλος Αθανάσιος του Βασιλείου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Ριόλου)

3. Πρεβεζάνος Άγγελος του Ευθυμίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Ριόλου)

4. Πρεβεζάνου Αναστασία του Ιωάννη (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Ριόλου)

Τοπική Κοινότητα Σαγαιίκων


1. Αναστασόπουλος Άγγελος του Φωτίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Σαγαιΐκων)

2. Γιαννακόπουλος Γεώργιος του Αντωνίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Σαγαιΐκων)

3. Ζερδεβά Αργέντο του Νικολάου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Σαγαιΐκων)

4. Μάλλιαρης Γρηγόριος του Βασιλείου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Σαγαιΐκων)

Τοπική Κοινότητα Σαντομερίου


1. Αργυρόπουλος Επαμεινώνδας του Αντωνίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Σαντομερίου )

2. Γαλανοπούλου – Γιαννίτση Χαρίκλεια του Γεωργίου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Σαντομερίου )

3. Φωτόπουλος Χρήστος του Παναγιώτη (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Σαντομερίου )

4. Χριστόπουλος Αριστείδης του Σπυρίδωνος (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Σαντομερίου )

Τοπική Κοινότητα Φλόκα


1. Ζησιμόπουλος Αντώνιος του Οδυσσέα (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής ς Κοινότητας Φλόκα)

2. Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος του Σπυρίδωνος (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Φλόκα)

Τοπική Κοινότητα Φράγκας


1. Δημητρακόπουλος Αναστάσιος του Θεοδώρου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Φράγκας)

2. Κατριμπούζα Παναγιώτα του Γεωργίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Φράγκας)

3. Πουρνατζή – Πανταζοπούλου Αδαμαντία του Φιλίππου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Φράγκας)

4. Ριχάνης Γρηγόριος του Χρήστου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Φράγκας)

Τοπική Κοινότητα Φωσταίνης


1. Δημητρακόπουλος Αλέξιος του Φωτίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Φωσταίνης)

2. Παπαντώνη – Κυριακοπούλου Ζαχάρω του Νικολάου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Φωσταίνης)

3. Φώτου Ευάγγελος του Διονυσίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Φωσταίνης)

4. Φώτου Χρήστος του Ανδρέα (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Φωσταίνης)

Τοπική Κοινότητα Χαϊκαλίου


1. Αγγελακόπουλος Θρασύβουλος του Αναστασίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Χαϊκαλίου)

2. Δημητρόπουλος Παναγιώτης του Νικολάου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Χαϊκαλίου)

3. Κουνέλης Γεώργιος του Κωνσταντίνου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Χαϊκαλίου)

4. Φωτοπούλου – Φιλιπποπούλου Μαρία του Φιλίππου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Χαϊκαλίου)

Τοπική Κοινότητα Χαραυγής


1. Θεοδωρόπουλος Πέτρος του Γεωργίου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Χαραυγής)

2. Κυριακόπουλος Απόστολος του Χρήστου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Χαραυγής)

3. Μπαλκάμος Θεόδωρος του Νικολάου (Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Χαραυγής)

4. Μπινιέρη-Χρυσανθακοπούλου Αγγελική του Γεωργίου (Υποψήφια σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Χαραυγής)

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΟ ΨΗΦΙΟΙ

Υποψήφιοι, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι..

Αν σταθεί κάποιος και ακούσει τους υποψηφίους των επερχόμενων εκλογών-όλων των κομμάτων- θα νομίσει ότι οι άνθρωποι αυτοί ζουν εκτός πραγματικότητας διότι τάζουν πράγματα ή κάνουν δηλώσεις αναπτυξιακού και οργανωτικού περιεχομένου που μόνο η κεντρική κυβέρνηση μπορεί να πράξει. Ποτέ δε θα αποχωριστεί η κεντρική εξουσία το ετσιθελικό δικαίωμα της να χαράζει τις πολιτικές σε όλους του τομείς.
Οι Περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι θα έπονται των αποφάσεων διότι ο κάθε υπουργός ή βουλευτής ελέω εκλογής του θα δίνει ένα δεύτερο ή τρίτο ρόλο στους εκλεγμένους δημοτικούς και περιφερειακούς άρχοντες .
Η πείρα έχει δείξει ότι η κεντρική εξουσία τους θεωρεί πολλές φορές ενοχλητικούς όταν...
σκέφτονται ανεξάρτητα, γι αυτό και επιλέγει εκείνους που αδιαμαρτύρητα λένε σε όλα « YES SIR ».
Παιδιά συνεχίστε τον αγώνα….
Διονύσης Στ.
Share on Facebook Αναρτήθηκε από το Press-gr στις 9:13:00 μ.μ.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

«Τα φάγαμε όλοι μαζί»
Tου Χρηστου Γιανναρα

Ακόμα και ο πιο στυγνός κυνισμός, η ιταμότητα, έχει όρια. Μόνο η θρασύτητα του κομματικού αμοραλισμού δεν έχει. Είναι αχαλίνωτη. Το αποδείχνει η φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, η «ερμηνεία» του για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας: «Τα φάγαμε όλοι μαζί (κυβερνώντες και κυβερνώμενοι), σας διορίζαμε για χρόνια»! Σίγουρα το ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς κόμμα, είναι κοινωνικό σύμπτωμα. Δημιούργησε ανθρωπολογικό τύπο.

Με δεδομένη την καταλήστευση του κοινωνικού χρήματος από το κομματικό κράτος, την επιτροπεία που επέβαλαν στη χώρα οι δανειστές της, χαμένη την εθνική κυριαρχία (το ομολόγησε ευήθως ο πρωθυπουργός), οι αυτουργοί του εγκλήματος θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε συνένοχοι. Ναι, από τα πιο ύπουλα τεχνάσματα κάθε απανθρωπίας είναι η προσπάθεια να ενοχοποιηθεί το θύμα. Και για λόγους δυσεξήγητων ψυχολογικών διεργασιών το θύμα είναι συνήθως ευεπίφορο στην ενοχοποίηση. Το ξέρουν οι αετονύχηδες της ιδιοτέλειας κομματάνθρωποι, από καταβολής ελλαδικού κράτους.

Εχουν αλλοτριώσει συνειδητά και από πρόθεση την αντιπροσωπευτική δημοκρατία σε σύστημα πελατειακών σχέσεων: εξαγοράζουν ψήφους (δηλαδή συνειδήσεις) αντιπαρέχοντας διορισμούς στο Δημόσιο. Κάθε κόμμα εξασφαλίζει τα «δικά του παιδιά» σε απίστευτους αριθμούς – ξέφρενο και διαρκές όργιο γιγαντισμού του κράτους. Και όταν η οικονομία καταρρέει γιατί δεν αντέχει να συντηρεί στρατιές αργόσχολης δημοσιοϋπαλληλίας, τότε επιστρατεύεται το τέχνασμα της ενοχοποίησης των θυμάτων: Μισή ενοχή δική μας, μισή δική σας, «τα φάγαμε μαζί».

Λογική και αντανακλαστικά μαστροπών: Προσφέρουν δόλωμα την αμειβόμενη με χρήμα ακολασία (προάγουν σε ακολασία) και στη συνέχεια λοιδορούν και προπηλακίζουν το θύμα για εκπόρνευση, διαφθορά, εκμαυλισμό. Θέλουν να αγνοούν ότι ο ρόλος που οι πολίτες αναθέτουν στον πολιτικό είναι να διακονεί (να «υπουργεί») τις κοινές ανάγκες, όχι να εκμαυλίζει ψηφοφόρους, εξαγοράζοντας την ψήφο τους για τη δική του εξουσιολαγνεία. Είναι φυσικά εύκολο να μεταβάλλεις τον πολίτη σε πελάτη: η φύση του ανθρώπου ρέπει στην ιδιοτέλεια, η ανάγκη για εξασφάλιση, για σιγουριά, είναι ορμή ενστικτώδης, αδυσώπητη, ανταποκρίνεται αντανακλαστικά στο δόλωμα του ρουσφετιού.

Γι’ αυτό η εξουσία είχε πάντοτε αυτονόητα και παιδαγωγικό χαρακτήρα, υπηρετούσε το κοινωνικό γεγονός, το άθλημα των σχέσεων, της συνύπαρξης, όχι τη θωράκιση ατομικών συμφερόντων.

Η φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης «μαζί τα φάγαμε» δικαιολογεί και νομιμοποιεί την πιο αδίστακτη αντικοινωνική συμπεριφορά της εξουσίας, παραπέμπει στην εκφραστική μαστροπών, στην απανθρωπία της αδιαφορίας για κάθε λογική κοινωνικού υπουργήματος. Δεν συμβιβάζεται με πολιτικό αξίωμα, με την τιμή της διακονίας ελπίδων και στόχων του λαού, διαχείρισης της εμπιστοσύνης του. Αλλά το κρίσιμο ερώτημα είναι: πότε επιτέλους θα αφυπνισθεί σε στοιχειώδεις επιγνώσεις αυτός ο λαός, πότε θα συνειδητοποιήσει ότι είναι μόνο θύμα, όχι συνεργός των φαυλεπίφαυλων επαγγελματιών της εξουσίας.

Πότε θα απαιτήσει καινούργιο Σύνταγμα, θεσμική απελευθέρωση από τον ζυγό της κομματοκρατίας.

Η οικονομία βυθίζεται όλο και πιο αδιέξοδα στην ύφεση, οι στρατιές των απελπισμένων ανέργων πληθύνονται καθημερινά, η παραγωγή μειώνεται δραματικά, η αγορά φθίνει, τα καταστήματα κλείνουν με πρόοδο γεωμετρική που, κυριολεκτικά, πανικοβάλλει. Ομως τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν, ολοφάνερα, πρώτο τους μέλημα τις επερχόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια τετριμμένα στερεότυπα για τα εγκλήματα της Ν.Δ., με τόσο φτηνιάρικη εμπάθεια και τόσο κραυγαλέα μονομέρεια, που τελικά μάλλον αμβλύνει τη λαϊκή οργή για τους αντιπάλους του, τη μεταστρέφει σε αηδία και απέχθεια για τη δική του μικροϊνική ρητορική. Πολιτικό λόγο σε τόσο χαμηλό διανοητικό και γλωσσικό επίπεδο ίσως δεν είχε ακούσει ποτέ άλλοτε στην παρακμιακή της κατρακύλα η ελληνική κοινωνία.

Και η άκρα ευτέλεια του πρωθυπουργικού λόγου επιβάλλεται ως κεντρικό θέμα κάθε Δελτίου Ειδήσεων (καταλαμβάνει τα δύο τρία περίπου του συνολικού τηλεοπτικού χρόνου) στα κρατικά κανάλια. Απαντάει ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανάλογου επιπέδου ευφυολογήματα, ώστε ο απελπισμός του κάποιας νοημοσύνης πολίτη να ολοκληρώνεται τεκμηριωμένα. Σίγουρα υπάρχει ενοχή της ελλαδικής κοινωνίας γι’ αυτό το ανατριχιαστικό κατάντημα. Οχι επειδή «τα έφαγε μαζί» με τις κομματικές συντεχνίες της κλεπτοκρατίας, αλλά επειδή δεν προσβάλλεται από το κρετινικό τους επίπεδο, δεν αντιδρά, είναι έτοιμη να ψηφίσει και πάλι τους επίσημους εγκαθέτους της κλεπτοκρατίας (ή τους ευνοουμένους της) στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το συνετό (σοφό θα έλεγα) κομμάτι του ελλαδικού πληθυσμού (ελάχιστο αριθμητικά, αλλά όχι ευκαταφρόνητο σε δυναμική επιρροής) δεν ψηφίζει ιδεολογικές ετικέτες, ψηφίζει πρόσωπα. Στην πρόκριση προσώπων, στην αξιολόγηση προσώπων, στην εμπιστοσύνη σε πρόσωπα απηχείται ελληνική ιδιαιτερότητα αιώνων: εθισμοί στην ευθύνη της ελευθερίας, όχι πειθάρχηση σε αυθεντίες «ορθής» ιδεολογίας και «αποτελεσματικής» ηθικής. Ετσι, το συνετό κομμάτι της ελλαδικής κοινωνίας θα ήταν μάλλον έτοιμο να ευνοήσει τη μετάθεση εμπιστοσύνης από τον μειονεκτικό γόνο των Παπανδρέου στον Αντώνη Σαμαρά: Εστω και μόνο για το κουράγιο του να αντιπαλέψει επί χρόνια τη μητσοτακική παραλλαγή του παπανδρεϊσμού και παρά τη συμπόρευσή του με τον ύστερο, τον ανεκδιήγητης ανικανότητας, καραμανλισμό.

Με άλλα λόγια: το εκλογικά (και σοφά) περιφερόμενο κομμάτι της ελλαδικής κοινωνίας, οι πολίτες που κάθε φορά κρίνουν και ψηφίζουν το μη χείρον, θα ήταν μάλλον έτοιμοι να δώσουν και στον Α. Σαμαρά ιστορική ευκαιρία, να του εμπιστευθούν την παλιγγενεσία της πατρίδας, έστω λίγους μόνο μήνες μετά το καραμανλικό (του βραχέος) φιάσκο. Αρκεί να είχαν πειστήρια για την τόλμη του να διακινδυνεύσει ριζικές αλλαγές. Και τα πειστήρια θα ήσαν δύο: Αν μιλούσε «άλλη» γλώσσα. Και αν έβαζε βαθιά, αμείλικτα το μαχαίρι στο σαπισμένο από χρόνια κόμμα της Ν.Δ.

Δεν θα ήταν κάτι απλό να μιλούσε «άλλη» γλώσσα ο Α. Σαμαράς. «Αλλη» γλώσσα θα σήμαινε άλλη θέα της πραγματικότητας από αυτήν που έχει σήμερα, άλλη νοο-τροπία (τρόπο του νοείν), άλλες ιεραρχήσεις προτεραιοτήτων, άλλες κοινωνικές στοχεύσεις, άλλη αίσθηση της ελληνικότητας, άλλη εκδοχή της πολιτικής. Και από όλες αυτές τις κατακτημένες διαφορετικότητες θα προέκυπτε άλλο λεξιλόγιο, άλλη εκφραστική, άλλη φυσιογνωμική σημειολογία. Σήμερα ο Α. Σαμαράς είναι για την ελλαδική πολιτική σκηνή «μία από τα ίδια», διότι τίποτε από τα όσα προϋποθέτει μια «άλλη» γλώσσα δεν μοιάζει να το διαθέτει.

Το τι σημαίνει «βαθιά το μαχαίρι στο σάπιο κόμμα», είναι προφανέστερο. Ο Α.Σ. δεν τόλμησε να αποκόψει θαρραλέα ούτε τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις ανίκανων, διεφθαρμένων, μαΐστρων της φαυλότητας. Πληρώνει γραμμάτια υποχρέωσης σε υποστηρικτές της αρχηγικής εκλογής του και όσες αλλαγές τόλμησε σε διευθυντικές κομματικές θέσεις, μοιάζει απλώς να μετέβαλαν τις ισορροπίες του παραγοντισμού (όχι και τη λογική του παραγοντισμού) στη λειτουργία του κόμματος. Τα κριτήριά του για την αξιολόγηση της ανθρώπινης ποιότητας είναι εντελώς απογοητευτικά στην περίπτωση των υποψηφίων που ευνόησε για τις εκλογές αυτοδιοίκησης – ο εξοργιστικά αποτυχημένος στην πρώτη του θητεία δήμαρχος Αθηναίων, οι προσβλητικές της αξιοπρέπειας παρουσίες στο ψηφοδέλτιό του, ο ανύπαρκτος στον κοινωνικό στίβο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και πάει λέγοντας.

Στον ορίζοντα δεν υπάρχει δυνατότητα για τιμωρό απάντηση στην ιταμότητα που μας καθιστά όλους συνένοχους της κλεπτοκρατίας.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

Το νομοσχέδιο για την μετατροπή των Εκκλησιαστικών Σχολών σε Πανεπιστήμια προβλέπει πως ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει συστατική επιστολή από μητροπολίτη. Πιστεύεται πως το μέτρο αυτό σε συνδυασμό με την υποχρεωτική στράτευση των ιερέων θα βοηθήσει στην αποφυγή των σκανδάλων του πρόσφατου παρελθόντος.

Λαμβάνοντας υπόψη τις περσινές αποκαλύψεις για τον έκλυτο βίο μεγάλης μερίδας των ιερέων μας, θεωρώ λογικότερο οι συστατικές επιστολές των υποψηφίων να προέρχονται από γυναίκες – πουτάνες κατά προτίμηση που είναι κι επαγγελματίες. Θα πρότεινα επίσης οι υποψήφιοι ιερείς κάθε βδομάδα να πηγαίνουν μια μπουρδελότσαρκα και να βαθμολογούνται από τα «κορίτσια». Αμήν.

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας.
Πριν από ενάμιση περίπου μήνα, μετά από σχετική πρόταση και παρότρυνση αρκετών Δημοτών του Δήμου Δυτικής Αχαϊας, πού δεν καλύπτονταν από τα υπάρχοντα αυτοδιοικητικά σχήματα.

Αποφάσισα

Με αίσθημα ευθύνης και διάθεση προσφοράς, την κάθοδό μου στις προσεχείς ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ως επικεφαλής του Συνδυασμού ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως

Ό χρόνος πού είχα στη διάθεσή μου και όχι μόνον δεν μού έδωσαν την δυνατότητα να συγκροτήσω έναν ΠΛΗΡΗ και ΔΥΝΑΤΟ Συνδυασμό, έναν συνδυασμό ΙΚΑΝΟ και ΑΝΤΑΞΙΟ των προσδοκιών αυτού του νεοσύστατου Δήμου, του Δήμου της Δυτικής Αχαϊας, του Δήμου με τις μεγάλες δυνατότητες και τις τεράστιες προοπτικές.
Βάσει λοιπόν των προαναφερθέντων, πού δεν είναι και τα μόνα, δεν θα κατέλθω στις επικείμενες αυτό διοικητικές εκλογές. Δεν θα είμαι υποψήφιος σε κανένα άλλο αυτοδιοικητικό σχήμα σε οποιοδήποτε βαθμό της τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού μας.
Καταλήγοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους πίστεψαν σε εμένα, όλους όσους με στήριξαν σ΄ αυτήν μου την προσπάθεια και να ζητήσω συγνώμη απ΄ όλους όσους περίμεναν την κάθοδό μου, μια κάθοδο όπου είχαν επενδύσει για την υλοποίηση των ΣΤΟΧΩΝ και των ΟΡΑΜΑΤΩΝ, την τύχη και την προοπτική του Δήμου της Δυτικής Αχαϊας.

ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ

Θα είμαι πάντα ΠΑΡΩΝ, πάντα κοντά τους, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, την πορεία του τόπου μας, πάντα πρόθυμος να βοηθήσω οπουδήποτε, οποτεδήποτε και οποιονδήποτε με χρειαστεί,

ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ

ότι θα είμαι ΣΤΑΘΕΡΑ και ΣΘΕΝΑΡΑ απέναντι σε όποιον επιδιώξει να βλάψει τα συμφέροντα και την προοπτική του Δήμου μας ή ολιγωρήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των Δημοτών μας.
ΠΗΓΗ: dete.gr

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

Εγκαινιάζεται το εκλογικό κέντρο Παναγιωτόπουλου Εγκαινιάζεται το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

Συνάρτηση στόχων η ανάκαμψη
Tου Χρηστου Γιανναρα

Για να βγει μια χώρα από κρίση πολλαπλή (οικονομική χρεοκοπία, κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, ανεπάρκεια της κρατικής μηχανής, δραματική απώλεια κοινωνικής συνοχής) δεν αρκούν μέτρα περιστατικά και περιστασιακά, απλώς «πυροσβεστικά». Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακάμψει από τη σημερινή καταβαράθρωση με γιατροσόφια οικονομολόγων και αστειότητες «διαλόγου» ανάμεσα σε συντεχνίες συμφερόντων. Χρειάζεται στόχος ικανός να συνεγείρει καθολικά τις ατομικές συνειδήσεις, να προκαλέσει καινούργιο κοινωνικό συμβόλαιο.

Να καθορίσει η Ελλάδα τον ρόλο της και το περιεχόμενο του ονόματός της στη διεθνή σκηνή, τον δικό της ρόλο στον εταιρισμό με την Ε.Ε. Ο ρόλος δεν απαιτεί οπωσδήποτε ισχύ, πολεμική ή οικονομική, σημαίνει πριν από όλα, ειδοποιό διαφορά, σαφή, έμπρακτη, ενδιαφέρουσα για τους άλλους ετερότητα. Ο Βρετανός, ακόμα και το έσχατο μεθυσμένο ρεμάλι στα προάστια του Μάντσεστερ, σώζει την περηφάνια της διαφοράς του κοσμοπολίτη Αγγλοσάξονα, ο Γάλλος την καύχηση της κουλτούρας του, ο Γερμανός την έπαρση της κυριαρχικής του πάντοτε ισχύος. Δίκαιη, όμως, περηφάνια ετερότητας έχει και ο πολίτης της μικρής, ελάχιστης Φινλανδίας, ο Ούγγρος, ο Εβραίος, ο Ιρλανδός. Για δικούς του λόγους ο καθένας.

Η συνείδηση της ετερότητας δεν είναι ψυχολογική αυθυποβολή, ετικέτα φολκλορική, συλλογικός ναρκισσισμός για κατορθώματα προγόνων. Είναι συνειδητή μετοχή, έμπρακτη και με συνέπεια, σε συγκεκριμένη ευθύνη για συγκεκριμένη πρόταση: Τι το ξεχωριστό αντιπροσωπεύει μια κοινωνία, που ο ιστορικός της περίγυρος το έχει ανάγκη και άλλος δεν μπορεί να το προσφέρει. Αυτό το ξεχωριστό στοιχείο, το ιδιαίτερο, λειτουργεί σαν δελτίο ταυτότητας των πολιτών της χώρας στο διεθνές πεδίο, κυρίως των εκπροσώπων και αρχόντων της, είναι τίτλος προσδιορισμού και αναγνώρισης, αιτιολογικό γνώμης και μετοχής στα διεθνώς συμβαίνοντα.

Με το τεχνητό, μεταπρατικό μας κρατίδιο οι Νεοέλληνες προσπαθήσαμε, εκατόν εβδομήντα χρόνια, να προβάλλουμε ως συλλογική ετερότητα το κουτοπόνηρο επινόημα του Κοραή: Οτι σαρκώνουμε, σαν απευθείας απόγονοι, την αρχαιοελληνική κληρονομιά, χάρη στο όνομά μας και μόνο δικαιούμαστε αναγνώριση και μετοχή στο διεθνές γίγνεσθαι – ασχέτως αν καταλαβαίνουμε γρυ από τη γλώσσα και τα συγγράματα των αρχαίων Ελλήνων, αν χτίζουμε απέναντι από τον Παρθενώνα το αρχιτεκτονικό ανοσιούργημα του κ. Τσουμί.

Πάντως, το ιδεολόγημα της επαρχιώτικης μειονεξίας του κοραϊσμού τέλειωσε, γελοιοποιήθηκε καίρια, με τη στρατιωτική δικτατορία του 1967 - 1974. Και απόμεινε μονόδρομος ο απολυτοποιημένος οικονομισμός, δηλαδή η παραίτηση από κάθε αξίωση συλλογικής ετερότητας, ενεργού ταυτότητας, ξεχωριστού ρόλου στο διεθνές γίγνεσθαι. Αυτή η παραίτηση στο όνομα του απολυτοποιημένου οικονομισμού, είναι το τυπικό γνώρισμα τριτοκοσμικών κυρίως κοινωνιών, παγιδευμένων στη λογική μονοδιάστατης «ανάπτυξης» που θα πει, μεγιστοποίησης της κατά κεφαλήν καταναλωτικής ευχέρειας. Και ως οργανικό παράγωγο του Ιστορικού Υλισμού (από τον οποίο και συμφύονται σιαμαίοι μαρξισμός και καπιταλισμός) εξωραΐστηκε ο απολυτοποιημένος οικονομισμός σαν μονόδρομος «προόδου», παντιέρα μιας λιμασμένης για ευδαιμονισμό «Αριστεράς».

Βέβαια, στον απολυτοποιημένο οικονομισμό είχε παγιδεύσει την Ελλάδα, από τη δεκαετία κιόλας του ’50, ο «εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής – ανεπίγνωστα (ασφαλώς) ένοχος για ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα στην ελληνική ιστορία: την οικιστική ομοιομορφοποίηση του ελλαδικού τοπίου, την έμπρακτη παραίτηση από κάθε συνείδηση και ευθύνη ετερότητας, αισθητών βιωμάτων ιδιογενούς καταγωγής και συνέχειας. Στον ίδιο αυτόν μονόδρομο επανέφερε τη χώρα ο Καραμανλής και με τη μεταπολίτευση του 1974. Στον οικονομικό επέμεινε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, κατασπαταλώντας σε ψηφοθηρικές παροχές τους πακτωλούς των ευρωπαϊκών «πακέτων σύγκλισης» για να εξαγοράσει την ηδονή της εξουσίας.

Σήμερα πια, η ταυτότητα με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα τα διεθνή ΜΜΕ, η ταυτότητα που αποδίδουν οι πάντες στον Ελληνα όπου της γης ταξιδέψει, είναι αυτή του πολίτη μιας οικονομικά κατεστραμμένης και κοινωνικά διεφθαρμένης χώρας. Το όνομα «Ελλάδα», όπως ακριβώς το όνομα «Ρουάντα» δεν παραπέμπει συνειρμικά ούτε σε Ιστορία ούτε σε πολιτιστική ετερόρτητα, αλλά μόνο σε μια οικονομία ρημαγμένη από ληστρικές συντεχνίες κομμάτων, συνδικάτων και αετονύχηδων «προμηθευτών» του Δημοσίου.

Πώς μπορεί μια τέτοια χώρα να αποβλέψει σε ανάκαμψη ξεκινώντας από τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου και της ευθύνης της στον ευρωπαϊκό και στον διεθνή στίβο; Μοιάζει ουτοπικό, ανεδαφικό, αντιφατικό. Ομως, η συνειδητοποίηση της προτεραιότητας να επανακαθορίσουμε ρόλο και ταυτότητα του Ελληνα στη διεθνή σκηνή, είναι μάλλον το τελευταίο χαρτί που μένει για την αφύπνιση κοινωνικής δυναμικής, την αναχαίτιση της οικονομικής καταστροφής και της κοινωνικής αποσύνθεσης. Ουτοπικό και ανεδαφικό είναι να περιμένουμε αυτόν τον επανακαθορισμό από το ελεεινό και υπόδικο στις συνειδήσεις πολιτικό προσωπικό της χώρας. Μπορούμε να τον πετύχουμε στο πεδίο της λογικής και της δικής μας ανάγκης: αν πάρουμε απόσταση από την κομματική καφρίλα.

Η γλώσσα, παρ’ όλη τη διαστρέβλωση και ατίμωσή της από όσους εγκλημάτισαν στο υπουργείο Παιδείας μετά τη μεταπολίτευση, παραμένει δυναμική ζύμη για την αποκατάσταση της συλλογικής ετερότητας των Ελλήνων. Η σπουδή και επανεύρεση της μακραίωνης εμπειρικής παράδοσης, από τον Θουκυδίδη ώς τον Μακρυγιάννη, του μεταφυσικού στόχου της πολιτικής, η εκδοχή της πολιτικής ως κοινού αθλήματος να «αληθεύει» ο βίος, μπορεί επίσης να είναι ελληνική μοναδικότητα κατεξοχήν επίκαιρη στο φθίνον «παράδειγμα» της Νεωτερικότητας σήμερα. Δεν μιλάμε για θρησκευτικά ιδεολογήματα που εγκυμονούν φονταμενταλισμούς και θεοκρατίες τύπου Χομεϊνί ή Μπους, αλλά για το πέρασμα από «το ζητείν απανταχού το χρήσιμον» στο «αποβλέπειν προς το αληθέστατον». Με την αλήθεια κατόρθωμα σχέσεων κοινωνίας, όχι νάρθηκα κανονιστικών διατάξεων.

Γλώσσα και αλήθεια, δηλαδή ελευθερία από τον πρωτογονισμό του ατομοκεντρισμού και της ιδιοτέλειας, γεννούσαν πάντοτε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της ελληνικής ιδιαιτερότητας: Το φιλότιμο (την ευγενέστερη εκδοχή της φιλοδοξίας: ανάγκη για τα «δίκαια και ανεκτίμητα εύγε»), την αρχοντιά της φιλοξενίας, τη μεγαλοψυχία της προσφοράς, την πατίνα της «ευγένειας» (nobilitas, εξοχότητας) που ήταν κατάκτηση ήθους, όχι δεδομένο βιολογικής καταγωγής.

Οσο μεγαλώνει η «μικρά ζύμη» των πολιτών των συνειδητοποιημένων σε αυτές τις προτεραιότητες, σώζεται και η ελπίδα να απελευθερωθεί κάποτε η ελληνική κοινωνία από τη σημερινή υποτέλεια στα συμφέροντα και στις ορέξεις του κομματικού, δημοσιογραφικού, συνδικαλιστικού υποκόσμου. Το άρρωστο κομμάτι αυτής της κοινωνίας διαχειρίζεται τις τύχες όλων μας, βασανίζει σαδιστικά τους πολλούς μόνο για τη δική του ψυχοπαθολογική ηδονή της εξουσίας και της δημοσιότητας. Ομως, όταν η συνειδητοποίηση του τι μας στερούν κερδίσει την κρίσιμη μάζα του κοινωνικού σώματος, τότε θα συμβεί η απροκαθόριστη έκρηξη, η πραγματική, όχι ρητορική εθνεγερσία.

Και ο τρόπος της εθνεγερσίας, πάντοτε, μόνον ένας: Υπηρεσιακή κυβέρνηση εξωκομματικών προσωπικοτήτων, με εντολή για τη σύγκληση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης και καινούργιο, εξ υπαρχής, Σύνταγμα.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου, ανακοίνωσε σήμερα τους τρεις υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του, που είναι οι εξής:
Για την Αιτωλοακαρνανία: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ (συνταξιούχος ΟΤΕ, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας, π. Αντινομάρχης, π. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας, π. Γ.Γ. Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου)
Για την Αχαΐα: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Οδοντίατρος, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας, π. Αντιπρόεδρος και Γραμματέας της ΝΟΔΕ Αχαΐας, Αντιπρόεδρος Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών)
Για την Ηλεία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ (Γεωλόγος, Δρ. Πανεπιστημίου Πατρών, υποψήφιος βουλευτής Ηλείας, π. Αναπληρωτής Νομάρχης Ηλείας, π. Ειδικός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος)
Η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών, στα μέσα ενημέρωσης της Περιφέρειας, θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, 11 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» της Πάτρας.
Μένει εκτός ο Δήμαρχος Δύμης Σάκης Γκοτσούλιας...

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤ.ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

Ισχυρό ψηφοδέλτιο με γνωστά ονόματα ο Απ. Κατσιφάρας


synt,Σάββατο, 09-10-2010

Γνωστά πρόσωπα από τους τρεις Νομούς της Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνει στον συνδυασμό του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Η παρουσίαση των ονομάτων που εντάσσονται στο ψηφοδέλτιο του τέως Υφυπουργού Δικαιοσύνης έγινε το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσιφάρα, πρόκειται για «πρόσωπα με ενεργό συμμετοχή και παρουσία στα κοινά, πρόσωπα νέα, αλλά και πρόσωπα δοκιμασμένα σε αγώνες, πρόσωπα άξια και ικανά, που σηματοδοτούν την νέα αρχή που έχει ανάγκη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Στο σύνολό τους οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν διακριθεί στον πολιτικό και κοινωνικό στίβο, έχουν πίσω τους μια σημαντική διαδρομή και προσφορά στα κοινά, με διεκδικήσεις, με αγώνες για την Αυτοδιοίκηση και την Πρόοδο, για την ισότητα των ευκαιριών, για τη νεολαία, για την Παιδεία και το Πανεπιστήμιο, για την Επιστήμη και το Περιβάλλον, για τον Πολιτισμό, για την ανάπτυξη της υπαίθρου, για την κοινωνική προστασία, για μια κοινωνία δικαιότερη και πιο ανθρώπινη. Είναι ενεργοί πολίτες, είναι πρόσωπα που εκφράζουν και εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών».

Αναλυτικά, ανά νομό οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι οι εξής:

ΑΧΑΪΑ
Οι αντινομάρχες Αχαΐας Θανάσης Πετρόπουλος και Γεράσιμος Φεσσιάν, ο πρόεδρος της ΝΕΠΑ, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο καθηγητής Καρδιοθωρακοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Δουγένης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Τρύφωνας Φωτόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καρπέτας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, Νίκος Παπαλέξης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφερείας Πρωτοδικείου Πατρών, Βασίλης Μπισμπίκης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Στάθης Σταθακόπουλος, Νίκος Τσάνης και Παναγιώτης Τόλιος, ο επιχειρηματίας Νίκος Μαντάς, η Μάρθα Χριστοπούλου από τους "Μαχητές", ο αρχιτέκτονας Γιάννης Πανταζόπουλος, η δημοσιογράφος Μαρία Σιορώκου, ο οικονομολόγος Γιάννης Βάρδας, η πολιτικός μηχανικός Σοφία Ασημακοπούλου, ο γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ρίου, Σπύρος Γερονίκος, η ψυχολόγος Γαλάτεια Γιώτη, η καθηγήτρια Παυλίνα Παναγιωτακοπούλου-Ευαγγελοπούλου, η δικηγόρος Αθηνά Ζαφειροπούλου, η επιχειρηματίας Ντία Ζαχαροπούλου-Στούμπου, ο πολιτικός μηχανικός Θωμάς Θεοδωρακόπουλος, η νηπιαγωγός Δήμητρα Κωνσταντινίδη - Ράλλη, ο φοιτητής Νίκος Λάππας και ο αγρότης Σάκης Μαυρόγιαννης.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Αλετράς Αντώνης, δήμαρχος Οινιαδών, Αυγέρης Σάββας, δασονόμος Θέρμου, Ν.Σ. Αιτωλ/νίας, Γιάτση Αναστασία, νοσηλεύτρια Τ.Ε., εκλεγμένο μέλος Δ.Σ. Νοσοκομείου Αγρινίου, Γρίβας Αντώνης, ικηγόρος, πρώην δήμαρχος Αιτωλικού, Ν.Σ. Αιτωλ/νίας, Κωνσταντοπούλου Νάνσυ, υπάλληλος ΔΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ναυπάκτου, Κωστόπουλος Βασίλης, δάσκαλος, διευθυντής Α΄ Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, μέλος ΠΑΣΠ Εκπαιδευτικών, Κοταντούλας Κώστας, οδοντίατρος, πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας, Παππάς Γιώργος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Ν.Σ. Αιτωλ/νίας, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, πρόεδρος Κ.Σ. Αγρινίου, Πετρόπουλος Χρήστος, πολιτικός μηχανικός, αντινομάρχης Αιτωλ/νίας, Πολιτόπουλος Γιώργος, καθηγητής Β/θμιας Εκπαίδευσης, πρώην αντιδήμαρχος Ναυπάκτου, Ρόκκος Κων/νος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Σταρακά Χριστίνα, διευθύντρια Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μεσολογγίου, Τέγας Ιωάννης, πολιτικός μηχανικός Τ.Ε. δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, Τσίκνα Σταυρούλα, φοιτήτρια, τελειόφοιτη Φαρμακευτικής Σχολής, Χριστογιάννης Γιώργος, ιατρός παθολόγος, διευθυντής ΕΣΥ, τέως νομίατρος, πρώην αντινομάρχης

ΗΛΕΙΑΣ
Ανδρέας Αντωνόπουλος, Χρήστος Βρυώνης, Γιώργος Γεωργιόπουλος, Διατσέντα Φανού - Φουσκαρίνη, Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, Σάκης Κεκκάτος, Νικολέττα Κοκκαλιάρη - Λάσκαρη, Νίκος Μιχαλόπουλος, Ευγένιος Μπαλκάμος, Λάμπρος Μπίκος, Κώστας Μπουγάς, Γεωργία Παπαναγιώτου - Μαρτζάκλη, Παναγιώτης Πλατανιάς, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο γραμματέας της Περιφερειακής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΙ ΠΕΡΙ ΦΕΡΕΙ ΑΡΧΕΣ

Αντιπεριφερειάρχες: Αλεξόπουλος σε Αχαϊα, Καφύρας σε Ηλεία και Αντωνόπουλος σε Αιτωλοακαρνανία

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ...
Βροχή πέφτουν οι απολύσεις στα ΜΜΕ, τα οποία θα είχαν κλείσει εδώ και δεκαετίες αν δεν τα συντηρούσε το στοργικό Κράτος. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι απολύονται και αυτοί που παραμένουν στις θέσεις τους δεν διαμαρτύρονται για τις απολύσεις των συναδέλφων τους αλλά προσκυνούν ακόμα περισσότερο, με την ελπίδα να σώσουν το τομάρι τους. Πρέπει να απελευθερώσουμε τους δημοσιογράφους από τους δυνάστες τους και να τους δώσουμε πίσω την αξιοπρέπειά τους. Τα ΜΜΕ πρέπει να διαλυθούν και να δημιουργηθούν υγιή νέα μέσα. Ένα φύσημα χρειάζεται για να ξεφορτωθούμε τους σκοτεινούς εκδότες που ταλαιπώρησαν τη χώρα επί δεκαετίες και την οδήγησαν -παρέα με τους πολιτικούς- στον εξευτελισμό και στο ΔΝΤ.
Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Τελειώστε τους

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
«Θέλουμε ένα Δήμο που θα είναι το σπίτι όλων των πολιτών και μια κοινωνία με ανοικτές πόρτες, που θα έχει στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση του πολίτη. Ο δημότης, στο Δήμο που οραματιζόμαστε, αναγορεύεται σε κεντρικό άξονα της λειτουργίας του». Αυτό επεσήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας και επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ενωμένοι Ενεργοί Πολίτες» Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, σε κατοίκους των Δήμων Δύμης και Ωλενίας, με τους οποίους συναντήθηκε σε φιλικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΥΡΓΟΥ

*Του Νώντα Κυριαζή – Υποψήφιου Δημάρχου Δ.Πύργου

Ο κ. Νώντας Κυριαζής, υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πύργου στο παρακάτω κείμενο εκφράζει τις απόψεις του για την πολιτική και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Συγκεκριμένα τονίζει:
"Οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές (δημοτικές και περιφερειακές) είναι ιδιαίτερα κρίσιμες πολιτικά, γιατί διεξάγονται υπό συνθήκες οξύτατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η απαξίωση των κομμάτων στη λαϊκή συνείδηση λόγω των ευθυνών που έχουν για την οικονομική κρίση, καθιστά δυσκολότερες τις αυθαίρετες κομματικές παρεμβάσεις στη διαμόρφωση του αυτοδιοικητικού πολιτικού προσωπικού, αλλά και των αυτοδιοικητικών προγραμμάτων και δράσεων. Τα κόμματα είναι πια υποχρεωμένα να υπολογίζουν περισσότερο την κοινωνική αυτονομία και την κοινωνική δυναμική.
Στα δημοτικά πράγματα, οι λύσεις στα σημερινά προβλήματα και αδιέξοδα, δεν μπορούν να προέλθουν από αυτούς που ευθύνονται γι' αυτά (και που τυχαίνει να είναι οι …χρισματούχοι των κομμάτων εξουσίας). Δηλαδή τις άλλες δυο δημοτικές παρατάξεις που έχουν ήδη ασκήσει. δημοτική εξουσία και τώρα θέλουν να τη διεκδικήσουν ξανά.
Η ψήφος στην ανεξάρτητη, υπερκομματική, ενωτική, δημοτική κίνηση μας, θα είναι ψήφος εντολής για αλλαγή πορείας, είναι ψήφος για ένα πρόγραμμά που θα προτείνει πλήρεις, εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του δημότη. Είναι απόλυτα θετική ψήφος. Αντίθετα, χαμένη ψήφος, είναι η ψήφος στις παρατάξεις που ευθύνονται για τις χαμένες ευκαιρίες και τα μεγάλα προβλήματα των τετραετιών που πέρασαν. Η κίνηση μας καλεί όλους τους συνδημότες, να μην προσθέσουν άλλη μια χαμένη τετραετία για το Δήμο μας.

Έλλειψη κοινωνικής αποδοχής

Οι σημερινές δημοτικές παρατάξεις δεν έχουν δυναμισμό, κοινωνική αποδοχή, ή, ενδεχομένως κάποιες, και λόγο ύπαρξης. Όσο και να προσπαθήσουν να παρουσιάσουν “έξυπνες” εξαγγελίες ή ενδιαφέροντα προεκλογικά προγράμματα, δεν πείθουν, αφού η πράξη τους έχει αποκαλύψει το πραγματικό τους πρόσωπο και τις πραγματικές τους δυνατότητες.
Η κοινή γνώμη αναζητά νέες αντιλήψεις, νέα φιλοσοφία για τη διοίκηση του δήμου και φυσικά νέα πρόσωπα.
Οι προϋπάρχουσες καταστάσεις δεν μας δίνουν λύση στα καθημερινά μας προβλήματα. Αντίθετα τα πολλαπλασιάζουν!
Αυτός ο νέος «Καλλικρατικός» Δήμος, για να μπορέσει να λειτουργήσει με αποτελεσματικότητα πρέπει να αποκτήσει από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του την κατάλληλη Δημοτική Αρχή. Τη Δημοτική Αρχή, που θα διαθέτει αποδεδειγμένα και τη γνώση, και την εμπειρία, και το ήθος, και τη διάθεση, και την αγωνιστικότητα να προσφέρει, να υπηρετήσει, να δουλέψει, να παλέψει, ακόμη και να συγκρουστεί, αν χρειαστεί, για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας.

Τις τελευταίες τετραετίες, και η απερχόμενη δημοτική αρχή, όπως και η αμέσως προηγούμενη, με την ανεπάρκεια τους, τις παλινωδίες, τις προχειρότητες, την άγνοιά τους, με την αδιαφορία, τις …δεσμεύσεις και την πολλαπλή αδράνειά τους, έκαναν τις συνθήκες ζωής στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα να χειροτερεύουν αισθητά και να οδηγούνται σε δραματικά αδιέξοδα.
Εμείς συνθέτουμε διαφορετικές απόψεις και δημιουργούμε προϋποθέσεις για μια νέου τύπου ριζοσπαστική διαχείριση. Δεν είμαστε …επαγγελματίες πολιτικοί και δεν έχουμε ως αυτοσκοπό την εξουσία!
Νιώθουμε όμως ότι δεν έχουμε δικαίωμα να γίνουμε επικριτές του συστήματος και των μηχανισμών, απλά καθισμένοι στον …καναπέ του σπιτιού μας!
Παλεύουμε να φυσήξει νέος άνεμος στο Δήμο μας. Ένας άνεμος διαφάνειας και συμμετοχικών διαδικασιών, από συμπολίτες με όρεξη και διάθεση, άφθαρτους, με νέους και νέες, άνδρες και γυναίκες, προερχόμενους από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς σχηματισμούς.

Ενεργοί πολίτες και …επαγγελματίες πολιτικοί

Εκφράζουμε την ξεκάθαρη αντίθεση και αντίσταση μας στον παραγοντισμό, τη φαυλότητα, την υποσχεσιολογία, την αναντιστοιχία λόγων και έργων!
Και θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις νέες συνθήκες του «Καλλικράτη», ώστε ο νέος ρόλος της ενισχυμένης τοπικής αυτοδιοίκησης να δημιουργήσει τις αναγκαίες αναπτυξιακές πολιτικές για το Δήμο μας.
Λέμε: Φτάνει ως εδώ! Κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε, να μας εμπαίζουν οι παραγοντικοί – κομματικοί μηχανισμοί και όλοι όσοι διαψεύδουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας!
Ο συνδυασμός μας, στοχεύει να απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας που χρόνια τώρα νιώθουν εγκλωβισμένες και ανήμπορες να προσφέρουν δημιουργικό έργο. Θέλουμε ενεργούς πολίτες, κι όχι …επαγγελματίες πολιτικούς, να μας στηρίξουν στο έργο μας.
Αλήθεια, μετά από τόσα χρόνια στελέχη με θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως στη Νομαρχία, γιατί πρέπει να παίξουν τον …πρώτο ρόλο και στα νέα δημοτικά πράγματα;
Πόσα χρόνια τελικά …απαιτούνται για να προσφέρει κάποιος στον τόπο του;

Το κάλεσμα μας είναι ανοιχτό προς κάθε συμπολίτη και συνδημότη.
Σε όσους στο παρελθόν στήριξαν τη σημερινή δημοτική αρχή και είδαν με τον πιο άσχημο τρόπο τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται παταγωδώς!
Σε όσους στο παρελθόν στήριξαν την προηγούμενη δημοτική αρχή (και σημερινή αντιπολίτευση) και αναγνωρίζουν τις δικές της ευθύνες, αλλά και ξέροντας πως ότι είχαν να δώσουν, το έδωσαν!
Σε όλους όσους θέλουν τον απεγκλωβισμό, αντιστεκόμενοι στην ηττοπάθεια και την αδιαφορία!
Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν σε αυτή την ανεξάρτητη, δυναμική, συλλογική προσπάθεια, για «να αλλάξει σελίδα» ο Δήμος Πύργου και να διεκδικήσει τη θέση που του αρμόζει. Με αυτόνομη, συλλογική, ισότιμη και χωρίς ηγεμονισμούς λειτουργία, κοντά σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και σε όλους τους δημότες του."